TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

30
Nov

Egyre kevesebb királyfi?Tudom, rettenetesen nagy luxus, hogy ivóvízzel húzzuk le a WC-t és azt is, hogy a tisztaság ilyen helyen elengedhetetlen, de - INNEN KEZDETT IZGALMASSÁ VÁLNI A DOLOG -, ami itt lemegy, az egyszer valahogy vissza is fog jönni a csapon.

 

Mit is iszunk meg pontosan?

10
Nov

Fogínyvérzés egészséges ember esetében jó szájhygiéne mellett nem létezhet. Első lépésben a fogmosás helyessége, időtartama számít nagyon fontos szempontnak! Már egészen kisgyermekkorban meg kell ismertetni a gyermekkel a fogkefét , a fogmosást, a fogmosás helyes technikáját:

10
Nov

Például azért, mivel az élő ételek enzimekben gazdagok. Enzimek nélkül az ember egy vitaminokból, ásványi anyagokból, fehérjékből álló élettelen halmaz lenne. A születésünkkor egy adott mennyiségű enzimet hozunk magunkkal, aminek jó része az élet során felhasználódik. 

10
Nov

...és meleg az idő" Sokunknak ismerős a dal, és vele együtt az is, hogy mikre kell odafigyelni a meleg, ragyogó napfényes nyári napokon. De vajon be is tartjuk? Kis közvélemény-kutatást végeztem barátaim körében ez ügyben. A válaszok többségében a folyamatos folyadékpótlás, és a napvédő krém használata szerepelt.

10
Nov

Olyan történetek, ahol megváltozott valakinek a élete, mert döntött, az egészsége és az élete fontos volt.

10
Nov

Őszintén szólva, párszor már kerülgetett a kérdés, mi lenne, ha én "patkolnék el"?
1. felajánlanám a szerveimet bárkinek?
2. ha igen, elég egészséges szervekkel rendelkezem-e ehhez?
Biztos forrásból tudom, hogy...

10
Nov

Egy barátom mesélte, hétvégén felhívta a férjét édesapja, hogy anyukája újra kórházba került.
- "Rossz a helyzet, készüljetek a temetésre!"
A barátomat ez a helyzet komolyan érintette. Több dolgot kell mostanság elengednie és szembesülnie az elmúlás nyomasztó érzésével...

10
Nov

Az ALIBI túl erős volt ahhoz, hogy egy bogyótól várt csodán túl más változtatás is történjen a hölgy életében...

10
Nov

Kinga barátom kikerült a kórházból. Korábban már újságolta, hogy elolvasta Brandon Bays: Belső utazás című könyvét, ami sokat segített a helyzete kezelésében.

10
Nov

Aztán egy kérdéssel folytatta: ha igaz, hogy a májunk 6 hetente teljesen megújul, akkor mi a magyarázata annak, hogy ha valakinél januárban májrákot állapítottak meg, a daganat még júniusban is ott van? Hogyan lehetséges ez, hiszen a máj sejtjei ez idő alatt már többször is kicserélődtek? Nemde minden sejtnek vadonatújnak kéne lennie?

10
Nov

Február a farsag és a jókedv hónapja. A télűzésnek most kell elkezdődnie. Még novemberben született meg az ötlet, hogy miért kellene a pogácsának mindig kör alakúnak kinéznie. Gyorsan előkaptam a karácsonyi formákat és lett csillag, harang és négyzet alakú is.

10
Nov

Ön volt 2012-ben az első vásárló a webáruházunkban. Ki korán kell, aranyat lel - tartja a közmondás. Hogyan telt az óév búcsúztatója, hogy már ilyen korán vásárlás mellett döntött? Interjú az év első vásárlójával. 

10
Nov

Élénken emlékszem arra, amikor gyerekkoromban szüleim vagy nagyszüleim, a közeli rokonság kórházi ápolása után, összekészítettek egy-egy kávés vagy egyéb csomagot a nővéreknek. Néha azért volt, hogy egy picit jobban figyeljenek oda a beteg hozzátartozónkra, néha pedig azért, hogy megköszönjék, az odafigyelést...

10
Nov

A stresszes, túlhajszolt szervezet legyengül, hisz minden idegszálával az épp felbukkanó feladatra koncentrál. Az állandó idegeskedés, türelmetlenség, ingerültség, az immunsejtek számbeli - és minőségi romlása miatt fogékonyak leszünk a betegségekre. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ha arról van szó, hogy kapcsolódjunk ki, lazítsunk egy kicsit. Hogy hogyan? Olvasson tovább!

10
Nov

Eszembe jutott Dévényi Tibi bácsi régi műsora a "Három kívánság", amiben gyermekek olyant is kérhettek, ami valószínűleg életükben sose valósulhatott volna meg (emlékszem, egyikük Diego Maradónával szeretett volna találkozni és egy Maláv gép lépcsőjén ez meg is valósult!)

10
Nov

Az egyik beszerző utunkon figyeltem fel az üzlethelyiségben velem szemező szépségre...Mivel egészen bensőséges kapcsolatot szoktam ápolni vele, rögtön észrevettem. Nem volt nehéz: formás, hullámzó alakja egyből magához vonzotta tekintetemet. Kecsesen odadörgölőzött áttetsző ruhájához, s színe, üde zöldként életet sugárzott magából.

10
Nov

Az orvos azt mondta, hogy van erre lehetőség, de nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszem. És a kórházban beszéltem egy másik anyukával, akinek ez a módszer nem igazán hozott eredményt. Végül úgy döntöttünk, hogy marad a tápszer - jött a válasz. Minden tanács mindenkinek ugyan úgy használ?

10
Nov

BöjtA böjt az egyik legrégebbi és leginkább elterjedt gyógymód. A böjtkúra nemcsak a betegségek megelőzésére, de gyógyítására vagy enyhítésére is alkalmas lehet.

10
Nov

Nagymama, spájz, zacskó - ami úgy össze van gumizva, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja nyitni és meg tudja menteni a zacskót a halálos szorításból...

10
Nov

Amikor azonban mindennapi táplálékaink elénk kerülnek, nem is gondolunk arra, hogy érdemes tudnunk, hogy táplálékaink, élelmiszer alapanyagaink színe milyen jelentőséggel bír életünkben. Erről szól Orosz Tünde reformszakácsunk egy gasztronómiai magazin rádióműsorában.

10
Nov

Aztán az egyik ismerősöm elkezdte ezt az étrendet és egyszercsak azt láttam, hogy 47 évesen a teltkarcsúságból nagyon vonzóvá formálta az alakját és most hihetetlen jól néz ki! Ekkor elkezdtem gondolkodni, hogy mi lenne, ha én is kipróbálnám mondjuk úgy 3 hétig. Puding próbája az evés...

10
Nov

Az amaránt egyedülállóan komplex beltartalommal rendelkezik. Összehasonlítva több ismert gabonafélével jelentős mértékben eltér az eddig fogyasztott élelmi anyagoktól, például fehérjetartalma a rizsnek kétszerese, a búzának másfélszerese. 

10
Nov

Ezzel szemben a barnarizs, a hántolatlan formája a rizseknek. Így, hogy nem távolítják el a rizsszem külső burkát, megmaradnak az értékes anyagok, a rostok, a vitaminok, ásványi anyagok, ettől lesz teljes értékű táplálékunk a barnarizs.

10
Nov

A keleti konyha egyik alapanyaga. Leginkább Török és Közel-Keleti népek fogyasztják gyakran, de kedvelt alapanyag a mediterrán és az indiai konyhában is. Indiában eszik édesen tejjel, cukorral készítve is. 

10
Nov

A blogoló a gastroenterológiai betegségét írta le, és azt a véletlen felfedezést, amit a mellékhelyiség falán megpillantott plakát láttán tett. Hihetetlen volt számára, hogy rengeteg orvosnál és szakértőnél járt, de erről a technikai problémáról senki nem világosította fel, pedig a módszer későbbiekben megkönnyítette az életet.

10
Nov

Felmerül a kérdés, hogy mi a jobb megoldás, olcsó tisztálkodási szereket vásárolni (mert arra van pénzem) vagy drágábbakat, de azok nem teszik tönkre a bőrömet. A válasz nyilvánvaló lenne, ha csak a szándékot néznénk. Önnek mi a véleménye

10
Nov

A héten találkoztam egy férfival és mesélni kezdett az otthoni kenyérsütési próbálkozásaikról. Az első úgy, ahogy volt, nem sikerült, de mivel ifjú házasok, így nem adták fel. Utána sikérrel dúsított tésztát készítettek, de ez sem volt az igazi. Aztán ...

10
Nov

Az osteoporosis (csontritkulás) - napjaink leggyakoribb betegségei között van számon tartva, komoly egészségügyi probléma az egész világon, beleértve hazánkat is. Európai felmérések szerint Magyarországon 600 ezer nő és 300 ezer férfi szenved csontritkulásban, és a nagyobb probléma az, hogy nagy részénél a betegség még nincs felismerve, így kezelve sem.

10
Nov

Az év utolsó napjaiban sok fogadkozunk. Ilyenkor könnyebben teszünk fogadalmakat, mivel tudjuk egy új évbe lépünk és le szeretnénk zárni a régiből hozott rosszat, rosszakat. Másrészt könnyebb egy konkrét dátumhoz kötni a kezdetet, de mint tudjuk, minden kezdet nehéz így legyünk nagyok elszántak és kitartóak.

10
Nov

Mi jut eszébe az embernek a karácsony szó hallatán? Miről szóljon a karácsony?
A szeretetről, családról, ajándékokról, hóról, hidegről és persze az evésről, ivásról.
Vajon tisztában vagyunk a karácsony eredetével, régi hagyományaival? Rövid kis írásunkból új dolgokat ismerhet meg az ünneppel kapcsolatban, továbbá talán segít egy kicsit ráhangolódni az előttünk álló szép napokra.

10
Nov

Az őszi-téli időszakban megemelkedik a megfázások száma, amely olyan akut légző rendszeri betegség, amit általában vírusok okoznak. Tekintsük át, hogy mi mit okoz és hogy hogyan vehetjük fel a küzedelmet ellenük!

09
Nov

A gyógyászatban alkalmazott növények közt a homoktövis különleges figyelmet érdemel. Már az ókorban megfigyelték, hogy a bogyói és leve gyógyhatással rendelkeznek. A homoktövis elsődleges gyógyászati alkalmazása gyökereivel az ókori tibeti népgyógyászatra tekint vissza.

09
Nov

A reklámok sugallatára a nők rengeteg tisztítószert használnak otthonunk takarításához egy átlagos háztartásban 20-25 (!) vegyszer is megtalálható! Környezetünk és egészségünk védelme nem a nagy dolgokról szól, inkább a kisebbekről. És hogyan fogjunk hozzá? Ha változatunk szokásainkon, éppen csak egy keveset. Például a következő takarításnál

09
Nov

A tél vége felé járva bőrünkön, kedvünkön, sőt munkabírásunkon is megmutatkozik már a napfény és a friss vitaminok hiánya. A vitamin pótlás hiányára a megoldás egy roppant egyszerű ősi eljárás, amivel könnyen és olcsón bárki kiegészítheti természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostanyagokkal étrendjét.

09
Nov

A kölesből gyorsan és egyszerűen ízlésünknek megfelelően többféle kása is készíthető. Könnyű, de kevésbé laktató, ha a megmosott kölest puhára főzzük, háromszoros mennyiségű sós vízben.

09
Nov

A cukorbetegséggel küszködőknek meg kell tanulnia megnyitni önmagát testi, lelki és szellemi szinten, lelkesedést táplálva beengedni az élet örömeit, élvezni a szerelmet, de ugyanakkor távol tartani önmagukat a kellemetlen dolgoktól.

09
Nov

Az ember függővé vált az édes íztől, szinte az rabja lett ízlelő bimbóinak. Az ipar ezt a folyamatot csak fokozza a haszon reményében, a tudomány pedig szinte tehetetlenül áll a háttérben.

09
Nov

A cukorbetegség (latin elnevezése diabetes mellitus) a legrégebben ismert krónikus betegségek egyike. Hazánkban több, mint fél millió ember szenved ebben a betegségben, és legalább még egyszer ennyi embernek van már cukoranyagcsere-zavara, ami diabaetes kialakulásához vezet. Nézzük meg, hogy mi áll ez mögött...

09
Nov

Cukor helyett használhatjuk az agavé kaktuszból, tápiókából, rizsből, árpamalátából, juharból készült szirupokat.

09
Nov

Egy kedves vevőnkkel, Hekli Lászlónéval készítettünk riportot, ugyanis meghívott egy kis lakomára, ahol jobbnál jobb és egészséges ételekkel kínált a saját készítésű tésztájából. Készült kis buci, lángos és pizza.

Web Analytics