TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

A gasztroenterológián az esetek 60%-a menthetetlen!

2014.03.10 04:44

GasztroenterológiaTegnap egy svédasztal mellett összefutottam régi ismerősömmel. Pár illedelmes kérdés után kiderült, hogy gasztroenterológia osztályon dolgozik a kórházban, lassan már 8. éve. A gasztroenterológia a tápcsatorna mindenfajta részét vizsgálja, a gyomortól a vastagbélig. Ismerősöm meséli, hogy pácienseik "kedvezménye", hogy egy nagyon dekoratív és kedves doktornő kezei között kell például a gyomortükrözést elszenvedni.

Érdekes volt szembenézni azzal a tapasztalatával, hogy az osztályukra került emberek több mint a fele, nem fog soha kigyógyulni a betegségéből. Törvényszerű ez?

Tegnap egy svédasztal mellett összefutottam régi ismerősömmel. Pár illedelmes kérdés után kiderült, hogy gasztroenterológia osztályon dolgozik a kórházban, lassan már 8 éve. A gasztroenterológia a tápcsatorna mindenfajta részét vizsgálja, a gyomortól a vastagbélig. Ismerősöm meséli, hogy pácienseik "kedvezménye", hogy egy nagyon dekoratív és kedves doktornő kezei között kell például a gyomortükrözést elszenvedni.

Kapva kaptam az alkalmon, feltettem a kérdést: milyen eseteik vannak?

Kiderült, az osztályra került betegek 60%-a rákos és a teljes gyógyulás gyakorisága szinte minimális. A legrosszabb, hogy ez a tendencia növekvő. 
Emellett a hasnyálmirigy és epebetegségek is számottevőek.

Gasztroenterológia vizsgálat

Végül a refluxról beszélt, ami, mint elmondta, a csontritkulás mellett egy másik népbetegség! Tudni kell, a gyomrunkban lévő sav arra szolgál, hogy az étellel érkező kórokozókat "hatástalanítsa". Ha a gyomorszáj nem működik jól, gyakran lehet érezni keserű, savas ízt a torkunkban. Ez igen kellemetlen tud lenni, főleg, hogy a felszivárgó sav nem csak a feljövetelkor marja a nyelőcsövet, hanem visszanyeléskor is.Reflux

Tudom, ez most nem hangzik túl gusztusosnak, de az igazság az, hogy így számtalan ember egy-egy étkezés után kétszer is „megkeseríti” nyelőcsöve falát. 

Mit lehet tenni?

A reflux már fiatalkorban is kialakulhat (többféle oka lehet) és nem igazán gyógyítható, inkább csak a tüneteket lehet kezelni. A genetikai ok mellett a helytelen étkezés is szerepet játszik a kialakulásban. Egy boltban kapható feldolgozott étel számtalan olyan irritáló anyagot tartalmaz, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy a bélrendszert tönkre tegye.

Emellett ott vannak a savasító ételek (hús, hal, szárnyasok, kolbászfélék, felvágottak, tojásfehérje, sajt, hüvelyesek, kelbimbó, földimogyoró, finomított fehércukor, gríz, zsírok főképp a keményített növényi zsiradékok, a kávé és a fekete tea, csokoládé, alkohol, húsleves). Szép felsorolás!
A gyomorszáj záróizmának a gyengeségéhez hozzájárulhat ásványi anyag hiánya is. Ezt a hiányt könnyen lehet pótolni egy összetett étrend-kiegészítővel.

Mivel a savlekötők bevitele csupán átmeneti javulást nyújt, hosszú távon nem tekinthető megfelelő megoldásnak.

Savlekötők

Fontos tudni, hogy szervezetünk a túlzott elsavasodást csak úgy tudja kiegyenlíteni, ha a testünkben megtalálható értékes anyagokat veti be lekötésre. Ez is különböző betegségek kialakulásához vezethet, például csontritkuláshoz.

Egy közeli ismerősömnek a kávétól is sok lett a gyomorsava. 55 évesen azt tapasztalta, hogy felkelés után a torkában érezte a maró érzést.

Javasoltam, hogy próbálja ki a ganoderma gombát - ami nagyon jó lúgosító és térjen át a ganodermás kávéra is, a hagyományos csersavval teli mostani kávéja helyett. 
A dolog működött, egy hónap után egyre kevesebbszer érezte a maró érzést. 

Megoldás lehet a lúgosító étrendre való áttérés. Ez igen könnyen megtanulható. Ha még nem hallott a TERMÉSZETES sav-bázis egyensúlyról, iratkozzon fel ITT lúgosító étrendet bemutató sorozatunkra, ahol töviről-hegyire bemutatjuk, mik azok az egyszerű lépések, amivel tápcsatornája igazán úgy működhet, ahogy azt megtervezték!

Ne tegye azt, amit az egyik barátom vall a tudatos táplálkozásról: "Most mindent megeszek, majd ha beteg leszek, akkor foglalkozom vele!"

Egyéb lúgosító termékek listáját pedig itt találja:

Információs kisanyagunk a spirulináról

Web Analytics