TOP termékek

Agyműködés, agyműködés serkentése

Az emberi agy a test legfőbb szerve. Működése kémiai és elektromos alapokon nyugszik. Az agy az üzeneteket ingerület átvivő anyagok segítségével küldi, melyek elektromos impulzusokat hoznak létre majd gondolatokká érzésekké és érzelmekké alakulnak. Az agy és a központi idegrendszer többi része aminosavakat (például glutamin) használ az ingerület átvivő anyagok termelésére. Ezen aminosavak forrása a napi étkezésünk. A helyes táplálkozás nagymértékben befolyásolja tehát szellemi teljesítőképességünket. Lásd még: Memória, memória serkentés

Tulajdonképpen egy (kétirányú) érzékelő, átalakító szerv, ami a tudat tulajdonságai, gondolatai, érzései alapján átalakítja a fizikai létet, milyensége szerint. Röviden: a test olyanná válik, amilyen a tudat.

A betegség lelki okai

Minden felmerülő diszharmónia, betegség a tudatból indul, ott ered gyökere, tehát ott kell kezdeni a gyógyítást is.

 • A homloktájék jelentősége az akarattal, az akarat kinyilvánítással van kapcsolatban. Szoros összefüggésben van az akarat különböző megnyilvánulásaival, illetve meg nem nyilvánulásaival. Pl.: tompa fájdalom jellemezheti a területet, amikor az ember tudata kissé beszűkül és nem képes önmaga elé célokat kítűzni, vagy azokat megvalósítani. Előfordulhat az ellenkezője is, amikor a beszűkült hozzáállás helyett a fokozott tevékenységet, az álmodozást, a fokozott akaratot helyezi előtérbe. Gyakran előfordul: görcsös igyekezetében, hogy elérje kitűzött céljait, akarva-akaratlanul is figyelmen kívül hagyja, hogy másoknak is vannak érdekeik. Ennek következtében rájuk erőlteti akaratát.
  A homlok jobb oldalán az érzések jelentkeznek. Amikor itt érzékelünk diszharmóniát, akkor az önmaga elé kitűzött - érzelmi - célok tisztázatlanok, bizonytalanok, erős falak és gátlások jellemzik a céljai felé vezető utat.
  A homlok bal oldala Fizikai dolgokra, az azokhoz való - bizonytalan - viszonyra vonatkozik. Minden más megegyezik a jobboldal jellemzőivel.

 • A tarkó azt és úgy érzi, valaki megpróbálja irányítása alá vonni gondolkodásmódját. de ennek van egy másik vetülete is: nem vállalja fel az esetleges kritikákat. Nem néz szembe a megoldásra váró feladatokkal, melyek gyakran a múltjában keresendők.
  A tarkó bal oldalán a ráhatás, a konfliktus fizikai eredetű. Vagyis a konkrét, fizikai léttel, jellemezhető. Az anyagi világ megoldatlan, feldolgozatlan, vagy éppen ellenkezőleg: félreértelmezett, félreértett dolgaiból ered.
  A tarkó jobb oldala az érzésekre, érzelmekre vonatkoztatva alakul ki a fel nem dolgozás, a meg nem értés!

 • A fejtetőn jelentkező működési zavarokból az elszakadás, az önállóság megtapasztalásából fakadó bizalom és odafordulás diszharmóniájára lehet következtetni. A bezárkózásból fakadó segítségkérés elmulasztása, a segítség el nem fogadása takar egy bizonyos fajta hitetlenséget, megtapasztalt fájdalmat. Hiszen nem képes elhinni: létezik számára segítség. Felmerülő anyagi és érzelmi problémáit nem adja ki, nem mondja el - még saját magának sem!
  A fejtető bal oldala: A segítséghez való viszonya csorbát szenvedett, de a kettősség továbbra is fennáll! Szeretné, de nem teszi, szeretné elkerülni, de elfogadja stb.
  A fejtető jobb oldala: Érzelmi nézeteltérései megoldásához nem kér, és nem kap segítséget. Érzelmileg erősen befolyásolt.

 • A halánték fájdalma a baloldalon a földi, anyagi dolgok meg nem értését képviseli, azonban szorosan idetartozik még: erősen gondolkodik a probléma lehetséges megoldásán. A jobb oldalon az érzelemi ingerek iránti értetlenséget jelzi. Gondjai, akadályai azok, melyek gyötrik, nyomasztják, rányomják bélyegüket minden érzelmi meg- és meg nem nyilvánulásaira.

Lelki gyógymódok

Nagyon fontos a gyógyulás szempontjából, hogy figyelmesen kérdezzünk, illetve a beteg (önmagának) tegyen fel kérdéseket, melyeknek célja a következő: kétség ébredjen benne, valóban úgy vannak-e dolgai, mint eddig értelmezte? Lehet-e más megoldás is? A legfontosabb része ezeknek, hogy kizökkenjen az eddigi (rossz) hozzáállásából!

"Húzzuk ki" a felgyülemlett feszültséget az adott területen simító mozgással és mindaddig folytassuk, míg szúró érzést tapasztalunk a kezünkkel, majd a megtisztított helyre a biztonságosabb gyógyulás érdekében, hogy gyorsabban emlékezzen a szervezet, feltöltjük a nyugalmat, harmóniát.

Népi gyógymódok:

A koncentrálóképesség, memória javítására a ginszeng tea vagy a páfrányfenyő kivonat a legkiválóbb népi gyógyszer.

Agyi erek tisztítása: Cavinton helyett: 3gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

Web Analytics