TOP termékek

Kimerültség, fáradtság, krónikus kimerültség

A kimerültség az extrém fáradtság, kiszipolyozottság érzete. Ez gyakran párosul izomgyengeséggel, és nehézséget okozhat különböző feladatok elvégzésében. Nyílt titok, hogy a felnőttek, gyermekek és serdülők nagy hányada szenved a kimerültségtől.

A kimerültség különböző tüneteit okozhatja:

  • betegség,
  • stressz,
  • túlhajszolt életvitel,
  • hiányos alvás,
  • a szükséges sporttevékenység hiánya. 

Krónikus Kimerültség Tünetegyüttes (myalgic encephalomyelitis)

Egy komoly, és valóban létező betegség. Több mint 6 hónapig tartó, igen korlátozó kimerültség jellemző rá, mely társulhat izomfájdalommal, torokfájással, fej- és ízületi fájdalmakkal, csökkent memóriával és érzékeny nyirokcsomókkal. A fáradtság és kimerültség egy részénél nincs a háttérben diagnosztizálható betegség, "csupán" a túlterheltség (és az immunrendszer fokozatos kimerülésének) következménye.

Az immunrendszer erősítésének lehetséges lelki háttere

Amikor teljesen tökéletesnek, egésznek és kereknek érezzük, tapasztaljuk a világot. Ez csak abban az esetben jön létre, amikor az örömet megéljük és megtapasztaljuk. Ennek következtében békesség, megelégedettség jár át bennünket, ami pedig harmonizálja a belső tüzet. A tűz egyensúlyában lesz leginkább tökéletes az immunrendszer. (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Népi gyógymódok

Frissítő gyógynövényeink:

A kakukkfű, rozmaring, melyeket tea, vagy frissítő fürdő formájában is hatékonyan alkalmazhatunk fáradtság, kimerültség ellen.

Web Analytics