TOP termékek

Reuma és izületi gyulladások

A reuma szó a görög "rheo" (folyik) szóból ered. Tágabb értelemben vonatkozik minden betegségre, amelyik az ízületek és az izmok gyulladásával jár, így a köszvényre, az ínhüvelygyulladásra és a reumás lázra.

Reumás betegségeknek nevezzük azokat a belgyógyászati jellegű mozgásszervrendszeri betegségeket, amelyek vezető tünete a mozgásszervek területére lokalizálódó, hullámzó intenzitású fájdalom.

A reuma az egész szervezetben lejátszódó gyulladásos betegség, amely főként az ízületeket és az ízületi porcokat érinti, továbbá a szervezet egyéb részén lévő szövetekre is kihat: a bőr alatti kötőszövetekben nagyobb, a szívet borító hártyán kisebb gümők (göbök) képződnek, és rosszabb esetben a szív belhártyájának gyulladását is okozhatja. Ld. még: Izület, izületi gyulladás, fájdalom

Reuma lehetséges lelki okai

  • A fő konfliktus: a meg nem értésből következő merevség. Ennek oka: elveszíti rugalmasságát, azt a rugalmasságot, amit akár kreativitásnak és problémamegoldó képességnek is nevezhetünk. Elfelejt vagy figyelmen kívül hagy egy nagyon fontos szempontot: minden változik, folyamatosan változik! így, problémáinkat, gondjainkat is kicsit másként kell és lehet megoldani. ...
  • A reumás emberből hiányzik  az ehhez szükséges lazaság, hiszen telve van merev gondolatokkal, elképzelésekkel és ezek megakadályozzák az „önfeledt" döntésben. Az önfeledt jelen esetben azt jelenti, hogy képes feladni eddig elképzeléseit és hajlandó beengedni valami újat - talán jobbat.
  • A megértés azért hiányzik belőle, mert ehhez elengedhetetlenül szükség van a más szemszögre, a más megvilágításra. Mint az összes betegségnél, itt is jellemző az alábbi tény: valahol, lelke mélyén tudja, ismeri a változtatás szükségességét, de nem teszi mega megfelelő lépéseket. Ez a kettősség váltja ki a fájdalmat, mely arra késztetné, hogy minél előbb tegyen valamit a megoldás érdekében. Ez a fájdalom fogja inspirálni, lökdösni a gyógyulás felé. - Posa Ferenc: Betegség, mint pótcselekvés

Lelki gyógymódok

Az egoizmust, merevséget, alkalmazkodási képtelenséget, uralkodni vágyást, valamint az agressziót kiemelni az árnyékvilágból; szellemi-lelki mozgékonyság.

Népi gyógymódok

A borókaolaj reumás és ízületi fájdalmak csillapítására alkalmas.
Elkészítése: 20gramm szárított összetört borókabogyóra ráöntünk 1,25 dl olívaolajat. 2 hétig érleljük. Ezt követően leszűrjük, és tiszta üvegben tároljuk.

Web Analytics