TOP termékek

Arcápolás

Arcápolás

Arc bőrtípusának meghatározása

Az arcápolás első és legfontosabb mozzanata, hogy legyünk tisztában bőrünk típusával, mivel nem mindegy, hogy milyen krém, arcmaszk, tisztítószer, vagy akár kozmetikai szert használ bőre kezelésére.

Bőrtípusok szerint megkülönböztethetőek olajos vagy zsíros, normál, száraz vagy kombinált, esetleg érzékeny bőr. Ahhoz, hogy a megfelelő terméket válasszuk, tisztában kell lennünk saját bőrünk típusával.

Bőrünknek számos alapvető szükséglete van.

Először is, tisztán kell tartanunk, amennyire csak lehetséges. Az arcbőrünknek, ha lehet, még több figyelmet kell szentelnünk, mint a testünk bármelyik más részének, hiszen az arcban több mirigy található, főként a homlok közepénél, a szem, az áll és az orr környékén. Egyeseknek szükségük van egy rövidebb reggeli és egy hosszabb lefekvés előtti arcbőrkezelésre.

Reggeli arcápolás

Tisztítsuk meg reggel az arcunkat langyos vízzel, és krémes tisztítóval, vagy tisztító zselével mossuk meg. Óvakodjunk a hagyományos szappanok használatától, mert azok kiszívják a természetes nedvességet a bőrből, mely utána feszes és száraz érzetet fog nyújtani.

Ne dörzsöljük szárazra az arcbőrünket, inkább csak finoman itassuk fel egy törölközővel a nedvességet. Következő lépésben frissítsük fel az arcbőrünket. Az arctisztító használata segít eltávolítani bármilyen visszamaradt tisztítószert, vagy sminket, valamint segít visszaállítani a bőr eredeti PH értékét, és tisztává, világossá és hidratálásra alkalmassá varázsolja arcbőrünket. Ezután kenjünk arcunkra hidratáló nappali krémet. A hidratáló krémtől bőrünk simább és puhább tapintású lesz, ugyanakkor megvédi bőrünket a szárazságtól.

Esti arcápolás

Az esti arcápolás is ugyan úgy indul, mint a reggeli, egészen az arctisztító folyadék használatáig. Amikor ezzel is átkentük az arcbőrünket, akkor a még nedves bőrünkre vigyünk fel hámlasztót. Ennek az a célja, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, melyek arcunk bőrét fakóvá tennék, valamint eltömíthetik a pórusokat, mellyel pattanásokat idéznek elő.

Szintén ezek az elhalt hámsejtek gátolják meg az általunk használni kívánt termék hatékonyságát. A hámlasztás ragyogóvá teszi bőrünket, és még több egészséges csillogást ad neki. Óvatosan masszírozzuk bele a bőrünkbe, majd alaposan öblítsük le. 

Web Analytics