TOP termékek

Vér, vértisztítás

A vér az ereinkben és a szívünkben kering. Az artériák a tiszta oxigéndús vért szeretik szállítani, a szívünkből a test különböző részeibe. A verőerek nagyon nagy munkát végeznek és állandó nyomás alatt vannak. A szervezet ez ellen a nagy nyomás ellen oly módon védekezik, hogy mész- és kénvegyületeket lak re, az erek falaira, melytől a kötőszövetek merevek lesznek.

A helytelen táplálkozás és az öregedés következtében, a vérben és a szövetekben egyre több káros anyag halmozódhat fel. Ha megreformáljuk táplálkozásunkat, a vérünk kisugárzása megváltozik, a test és a lélek kapcsolata szorosabbá vagy lázasabbá lesz, mondhatjuk életünk felpezsdül.

A füstike egyike talán a legjobb vértisztító növényünknek, amely a vizeleti, emésztőszervek és a bőr kiválasztását fokozza, így gyomor és bélbajoknál, bőrkiütésnél gyakran sikerrel alkalmazzák. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Vérkeringés, vérszegénység, vérkeringés serkentése

A vérszegénység lehetséges lelki okai

A vörösvértestek túl alacsony száma a vérben, vagyis túl kevés a színezőanyag, az életet túl alacsony intenzitással, színtelenül éljük. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Az élet tudatos, nyugodt megközelítése; a középpont nyugalmába helyezkedni; a valódi szerénység elsajátítása; saját (nyugalmi) középpontunk megtalálása; a lényegre koncentrálni. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

Az angyalgyökér tea, a csalán tea, a dió tea a leghatékonyabb vértisztító teák közé tartoznak.

 

Web Analytics