TOP termékek

Idegbecsípődés, lumbágó, isiász

Idegbecsípődés (paravertebrális infiltráció) a gerincvelőből kilépő perifériás idegek kompressziója (összenyomása) jellegzetes alsó végtagba sugárzó, erős, kellemetlen fájdalommal jár.

Lumbágón és isiászon az alsó deréktájon a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, hirtelen fellépő fájdalmat értjük. Az ágyéki gerincoszlop feletti vastag hátizom heves fájdalma, melyet egyetlen rossz mozdulat is kiválthat.

A lumbágó sokszor egy apró, hirtelen mozdulatot követően vagy egy nehéz tárgy felemelésekor jelentkezik. A váratlan, heves fájdalom a gerincoszlop ágyéki részén, a keresztcsontnál jelentkezik, és néha annyira erős, hogy a legtöbb mozdulat lehetetlenné válik. A hát izomzata ezen a területen összehúzódik, és ez megnöveli a fájdalmat. Amikor a fájdalom kisugárzik a farba vagy a lábba, akkor isiászról beszélünk.

Idegbecsípődés lehetséges lelki okai

Rosszul, diszharmonikusan él, melynek egyenes következménye:

Egyre kevésbé veszi észre az eredményeket és ezek a kielégítetlen vágyak fokozni fogják az elégedetlenséget. Az elégedetlenség és a kielégítetlen vágy szítja fel a lázadás szellemét. (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Gyógymódok

Gyulladásgátlók, fájdalomcsillapítás, B-vitaminok, izomlazító szerek, helyileg kenőcsök és lidocain befecskendezése. Sokszor műtétre kerül sor: a kidudorodott, elfajult porckorong-részt eltávolítjuk, ám a kiújulás így is gyakori.(Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Népi gyógymódok

Görcsök és idegfájdalom esetén kenjük be a kívánt területet orbáncfű kenőccsel.

Web Analytics