TOP termékek

Torokfájás, torokgyulladás

A torokfájást gyakran meghűlés okozza, amit köhögés is kísér. A köhögés a légutak tisztán tartását is szolgálja. Csak akkor csillapítsuk, ha száraz, kínzó, kimerítő köhögésről van szó. Ilyen esetekben a "köptetőket" részesítsük előnyben. Ezek elősegítik a váladék gyorsabb távozását.

A torokfájás leggyakoribb oka allergiás reakció, bakteriális, illetve vírusfertőzés, valamint környezeti tényezők (por, száraz levegő, füst). Az allergia és a vírusfertőzés esetében a torokfájás többnyire a fokozott orrváladékozás következménye, ami főleg alváskor hátrafelé, a garatba ürül. Ráadásul a náthavírusok gyakran közvetlenül is torokgyulladást okoznak. A víruseredetű torokfájás mellett a bakteriális fertőzés is okoz torokgyulladást, melynek tünete a heves torokfájás, nyelési nehézség, láz.

A torokfájás lehetséges lelki okai

Az "átjáróért", testünk egyik életfontosságú „kapujáért" folyó küzdelem; a nyelés fájdalmas, már nem akarunk mindent elfogadni. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Határozottan védjük meg a belsőnkbe vezető utat; határozottan tagadjuk meg bizonyos dolgok elfogadását, legyünk figyelmesek, ne nyeljünk le mindent meggondolatlanul. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

  • Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni.
  • Náthára és köhögésre: a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.
Web Analytics