TOP termékek

Ízület, ízületi gyulladás, fájdalom

Az ízület nem más, mint két csont találkozásánál kialakult szerkezet, mely legtöbb esetben hajlékony összeköttetés. Az ízületi gyulladás (rheumatoid artritis) a mozgásszervi megbetegedések egyik legkrónikusabb formája.

Az ízületi gyulladás következtében az ízületek fájdalma, duzzanata és bizonyos idő elteltével deformálódása következik be. Az arthrosis (ízületi kopás) kezdetben enyhe, majd erősödő fájdalom mozgáskor. Az ízület merevsége főleg reggel, és testedzés után indul el. A sérülések, a foglalkozási ártalom, a túlerőltetés szintén kiválthatja a fenti tüneteket.

Ízületi gyulladás lehetséges lelki okai

Leginkább úgy lehet jellemezni a beteget, hogy a rendszeres pihenés, kikapcsolódás, lazítás helyett a fokozott munkát, a felfokozott életritmust választja, amit aztán az "ájulás" követ. Jellemző tulajdonsága, hogy "nincs ideje" pihenni. Mindent meg akar cselekedni. (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Gyógymódok

A legjobb módja a gyógyulásnak a fürdés, a fürdéssel járó lazítás, kikapcsolódás. (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Népi gyógymódok

Izom, izületi panaszok, izommerevség esetén:

  • bojtorjángyökér,
  • édesgyökér tea,
  • fokhagyma olaj bedörzsölésre,
  • valamint rozmaring illóolaj használatos.
Web Analytics