TOP termékek

Ganoderma

Ganoderma a gombák királya!

Több ezer éven át a kínaiak úgy vélték, hogy a Ganoderma Lucidum a gombák királya. Kínában már 4000 éve rendkívül hatékony gombaként tartják számon a Ganoderma gombát.

A gombát értékes orvosságnak, az uralkodók gyógyszerének tekintették, ezért használata sokáig kizárólag a császárok privilégiuma volt, akik hittek abban, hogy a gomba fogyasztása elősegíti a fiatalság, az egészség és az életerő fenntartását, azaz az élet meghosszabbításának eszköze.

Részben ebből, részben a gomba előfordulásának sajátosságaiból adódóan egészen a XX. század második feléig ez a gyógyszer inkább csak az uralkodócsalád és a tehetősebb személyek számára volt hozzáférhető.

Olyan gomba, melynek nincs mellékhatása még hosszú távú használat után sem.  Javítja a szervezet általános állapotát, öngyógyító képességét, ezáltal karbantartja a testet, és hosszabb életet biztosít. A Ganoderma gomba nagyban erősíti az immunrendszert.

Segít eltávolítani a méreganyagokat, és elősegíti szervezetünk optimális működését. Tisztít és méregtelenít. Megfiatalítja a testet. Csökkenti az agyi- és testi kimerültséget. Az orvoslásban is már kb. 4000 éve használják, és az antik Kínában még a ginseng-től is értékesebbnek tartották.

Szinte minden, amit akkor a Ganoderma gomba hatásairól írtak a mai modern tudományos tanulmányok során bizonyítva és igazolva lett. Az utóbbi időben kínai és külföldi professzorok segítségével számtalan elemzést és klinikai kutatást végeztek el különböző kórházakban, egyetemeken, gyógyszergyárakban.

A Ganoderma kiterjedt hatásfoka

Az utóbbi 50 évben sok ázsiai országban végeztek kutatásokat a Ganoderma gomba gyógyhatásaival kapcsolatban. A kínai adatok szerint kiterjedten és kúraszerűen alkalmazzák az általánosan leromlott egészségi állapot, az immunrendszer működésének javítására, de kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében.

Halhatatlanság gombájának is nevezik

A Ganoderma nevei: Kinában Lingzhinek, Japánban Reishinek, Koreában pedig Youngzhinak hívják.  A Reishi név egy őskori istennő nevéből származik, Reishi Senshi, aki az Egészség, Élet és Örök Fiatalság Istennője volt. Az első kínai császár a Ganodermát: Róla nevezte el. További elnevezései: "A Halhatatlanság Varázsitala", "A Szellemi befolyás Gyógynövénye", "A Császár Levese".

És még egy zseniális ötlet, mível a gomba íze keserű, ezért a gombát a kávéhoz keverték!

Orvosi vélemények vége hossza nélkül

A "Gyógynövény összefoglaló" című kiadvány szerzője a híres kínai gyógyszerész Dr. Li Shin-Chen a Ganodermát 6 kategóriába rangsorolja: fekete, bíbor, kék, fehér, sárga, vörös.

A sikeres termesztés

A vadon növő Ganoderma nagyon ritka és nehéz rálelni. Még ha véletlenül valaki talál is egyet, nagyon valószínű, hogy a hatása a kora miatt már nem a megfelelő. Olyan keménnyé válik, mint a cserzett bőr. Még mérgező is lehet. Mivel a szedése esetleges, ezért a minőség-ellenőrzés gyakorlatilag lehetetlen.

1970-ben a Kyoto-i Egyetem Élelmiszertudományi Kutatóintézetének egyik munkatársa Yukio Naoi egy ún. "Spóraleválasztásos termesztési Módszert" dolgozott ki, a Ganoderma gomba sikeres termesztésére. Ezt a módszert Kínában 1975-ben vezették be. Mivel a talaj- és klímaviszonyok ideálisnak bizonyultak, ez a technika széles körben elterjedt az országban.

A Ganoderma varázslatos hatása

A Ganodermát több ezer éven át a misztikum fátyla lengte be. Az emberek csak annyit tudtak, hogy "a Ganoderma fiatalon tart és hosszú életet biztosít", de tudományosan senki sem vizsgálta meg, mitől is ilyen hatásos gyógynövény. Az utóbbi években a kínai és más külföldi szakemberek által elvégzett alapos kutatások, a kórházak, főiskolák és a gyógyszergyártók közös erőfeszítései fellebbentették a fátylat a titokról.

Vértisztító, méregtelenítő, vizelet hajtó, májvédő, bélműködés és keringés-szabályozó, vérnyomás beállító, testhűtő, köhögéscsillapító, köptető, nyugtató és rákellenes hatásait fedték fel.

Tekintettel arra, hogy a gomba jelentős immunstimuláló hatással rendelkezik, kerülni kell az immunszupresszív, valamint a véralvadásgátló együttes alkalmazását!

Ganodermát tartalmazó termékek listája ide kattintva érhető el.

Web Analytics