TOP termékek

Görcs, görcsoldó

A görcs (lat, spasmus), kóros izomösszehuzódás, mely éles fájdalmakat okoz.

A görcsoldók legelterjedtebb összetétele, a fenitoin, mely 10-ből 8 embernél csökkenti a szervezetben a folsav-, illetve a D- és K-vitaminok szintjét, továbbá a fenobarbitál, amely a szervezet D-vitamin-felhasználó képességére van hatással. 

A természetes anyagokból, gyógynövénykivonatokból összeállított biogörcsoldók esetén, legtöbbször kellemetlen mellékhatásoktól, illetve belső élettani károsodásoktól mentesen, szállhatunk szembe a testet érő görcsös, feszült támadásokkal.

Az izomgörcsöket sokféle tényező okozhatja, de legtöbb alkalommal testmozgás közben jelentkeznek, mely az izommunkához szükséges kémiai anyagok hiányához vezet.

Vírusos betegségek következtében jelentkező magas láz, erős izzadást illetve sokáig tartó testmozgás miatt bekövetkező folyadék és só vesztést okoz, mely ugyancsak görcsöt okoz, melytől az izomműködést előidéző elektromos egyensúly, megváltozik. Izmaink megfelelő tápanyagellátásával, a görcsök kialakulását megelőzhetjük.

Lelki okok

Hátterében felfedezhető a lelki merevség, görcsös akarás, ami megjelenik a fizikai testben is.(Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Lelki Gyógymódok

Feltétlenül ide kell sorolni a megelőzés és a kezelés szempontjai között az adott területen végzett lazító masszázst, melyhez kiválóan megfelelnek a gyógynövény-alapú készítmények.(Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Népi gyógymódok

Kamilla: gyulladáscsökkentő hatóanyagot tartalmaz, s ezenkívül nyugtató hatású.

Enyhítő hatása:

  • az izomlázat,
  • csillapítja a fejfájást,
  • oldja a menstruáció előtti feszültséget,
  • segít leküzdeni az álmatlanságot,
  • gyomorrontás esetén is hasznos lehet,
  • görcsoldó és bőrtisztító hatása kiváló,
  • csökkenti az allergiás eredetű viszketést.
Web Analytics