TOP termékek

Cukorbetegség, diabétesz

Általánosságban

A diabétesz, cukorbetegés a hasnyálmirigy elégtelen inzulintermelését jelenti, amely arra utal, hogy a hasnyálmirigy nem képes a vér cukorszintét kordában tartani. Ekkor túl sok cukor lesz a vérben és a vér nem képes megfelelően felhasználni a véráramban felgyülemlett cukrot. Ennek a túlzott cukorfelhalmozódásnak követkeményeképpen a vizeletnek is magas lesz a cukortartalma.

A cukor egyfajta kompenzáciformát jelképez, szeretetet, gyengédséget, törődést. Jelen esetben nem erre a szeretetre vágyom, nem ezt keresem? Ezt kívülről várom-e? Cukrot eszem azért, hogy betöltsem ezt az űrt?

 

Az alacsony vércukorszinthez több dolog is elvezethet

  • Létrejöhet annak következtében, hogy olyan sokat adok másoknak, hogy magamnak már semmi sem jut. Ez a helyzet azt üzeni, hogy először magamat kelle megtanulnom szeretni, saját igényeimet tiszteleben tartani. Ha többet adok magamnak, akkor később többet tudok adni magamból, s jobban tudok másokat szeretni. Nem tudom másoknak megadni azt, amit magamnak sem adok meg.
  • Kialakulhat alacsony vércukorszint, ha olyan nagy belső nyomást vagy feszültséget élek meg, amelyet irányíthatatlannak érzek.
  • Erős érzelmek, sőt számomra szorongást, másokkal szembeni idegenkedést okozó mély érzelmek uralnak engem. Vajon mások nem tesznek eleget az elvárásaimnak?
  • Intenzív félelmet élek meg valamivel vagy valakivel kapcsolatosan, aki vag ami undorít engem és amit inkább elkerülnék. Minden erőmmel ellen kell állnom azért, hogy elkerüljem ezt az engem undorító dolgot. Ez ugyanúgy lehet egy tárgy, egy gesztus, egy cselekedet, vagy egy olyan kimondott szó, amely megbántott engem.
  • A vércukorszint leesésének lehet ételallergia a fizikai oka. Tehát meg kel vitsgálnom ezt a dolgot testi szempontból is és rá kell találnom arra, hogy mire vagy vagyok allergiás.

(Jacques Martel - Lelki eredetű betegségek lexikona)

 

Cukorbetegség lehetséges lelki okai

Elöljáróban tisztázzuk, mi történik a testben, ami kiváltja ezt e betegséget. Tulajdonképpen leáll a hasnyálmirigy harmonikus működése, de vizsgáljuk meg a miértet is. A betegség a szeretettel van összefüggésben. Ez abban áll, hogy a tudat és a szervezet nem találja meg azt a dolgot, amivel megédesíthetné az életét. Önmagáról elfeledkezett valamilyen oknál fogva. A cukorbetegség kialakulásának oka az örömben keresendő! Nem képes az ember „helyesen" értelmezni az életében bekövetkező örömteli pillanatokat, pl.: nem örül a jó érzéseknek és örömet vált ki az, ami normális esetben bánatot okozna. (Pósa)

Gyermekkorban: A szülő és a gyermek között kialakuló konfliktus. A gyermekeknek is van szabad akaratuk, és ez azt jelenti: saját maguk szeretnének olyan dolgokat cselekedni, melyek örömet okoznak.

Felnőttkorban: Két lehetséges ok vezethet a betegég kialakulásához, de ezek nagyon szorosan összefüggenek, egy tőről fakadnak! Ezek az okok pedig a gyerekekhez való viszonyban keresendők: Van gyermeke, de úgy érzi ő, nem becsüli meg mindazt a gondoskodást, figyelmet, amit neki szentel, úgy érzi, nem szereti annyira, mint ameny-nyire ő teszi.
Nincs gyermeke: az utódok hiánya miatt azt képzeli: kimaradt minden öröm az életéből!
Természetesen a hite és a valóság nem minden esetben fedik egymást. Leggyakrabban ezek a problémák, csak az elméjében, a tudatában és a szívében élnek.

A szerelem „hasmenése": félünk a szerelemtől, szerelmi téren nem állunk a helyzet magaslatán, képtelenek vagyunk a befogadásra (a sejtek nem nyitottak a glükóz felvételére); egyfelől kívánjuk az édeset (szerelmet) és szeretnénk élvezni az életet, ugyanakkor mégsem vagyunk hajlandóak elfogadni a határtalan szeretetet tejes mélységeiben, nem merjük átadni magunkat az érzésnek; meggátoljuk, hogy az élet édes oldala megérintsen, illetve meghiúsítjuk azon törekvését, hogy sejtjeink mélyéig hatoljon; azonban titkon, tudattalanul a szerelem általi beteljesülésre vágyakozunk; a szeretni tudás képességének hiánya miatt hajlamosak vagyunk elkeseredni; a szerelmi életformát még nem sajátítottuk el,
és ezen a téren nem merünk aktívan kezdeményezni. (Dahlke)

 

Lelki gyógymódok

A gyógyulás útja nem nélkülözheti a saját örömöt. Újra kell tanulni az örömmegélő képességet. Gyermeki módon át kell adni magát a felszabadult örömnek. Nem lesz egy egyszerű dolog, hiszen elég mélyen beleivódott az elképzelés: értéktelen, nem érdemli meg a magával való foglalkozást, az örömöt.
Ismerjük meg félelmeinket és döntsük el, hogy igen is szeretnék elfogadni a szeretetet!
Ne legyünk zavarban, ha az életben egy-egy dolgot élvezünk. Higyjük, hogy ez megjár nekünk is. (Pósa)

A szerelmi kérdések vonatkozásában ismerjük be félelmeinket és szorongásainkat; ébredjünk rá, hogy hozzáállásunk miatt a szerelem érzése képtelen megragadni legbensőbb lényegünket (a sejtek nem jutnak cukorhoz); kerüljük a szerelem megváltatlan szintjeit, illetve zárjuk el ezeket a területeket előle; éljük meg egyértelműen a közelség és távolság problematikáját; tartsuk távol magunkat a számunkra kellemetlen dolgoktól, és engedjük közel magunkhoz az élvezetet;
Találjuk meg a befogadás és a lemondás közötti helyes középutat; az inzulin és dialízisfüggőség helyett tűrjük meg inkább az érzelmi függőséget; az elfogadásban és önátadásban ismerjük fel a szeretet és a valóság két oldalát, éljük meg lelkesedéssel; élvezzük az élet „csemegéit" szellemi-lelki szinten. (Dahlke)

 

A gyógyulásban segítő kijelentések

Elfogadom azt, ami velem történik. Elhatározom, hogy életemet boldogabbá teszem. Elvárásaimnak eleget teszek. A testem egy bölcs és hűséges barát, amelyre fogékony, nyitott vagyok.

(Jacques Martel - Lelki eredetű betegségek lexikona)

Aromaterápiás megoldások cukorbetegség ellen

(Frank Zsófia - Kürti Gábor: Gyógyulás illóolajokkal)

A boldogságot, örömet fokozó illóolajceptek

Fürdőolaj

Az illóolajkeveréket egy ksi tejjel vagy mézzel összekeverve csepegtesse a meleg vízzel teli kádba, 20-30 percet töltsön a vízben relaxálva. Vigyázzon, nehogy elaludjon fürdés közben!

Bergamottolaj 8 csepp
Bazsalikomolaj 6 csepp
Narancsvirágolaj 6 csepp
Narancsolaj 4 csepp
Rózsaolaj 4 csepp

 

Aromalámpába

Az illóolajakat zárt tégelyben vagy üvegben finoman rázza össze. A keverékből egy alkalomra 4-6 cseppet csepegtessen a párologtatóba vagy az aromalámpába.

Bergamottolaj 10 csepp
Citromolaj 8 csepp
Narancsolaj 8 csepp
Bazsalikomolaj 6 csepp
Narancsvirágolaj 6 csepp
Ilang-ilangolaj 4 csepp
Rózsaolaj 4 csepp

 

Népi gyógymódok

A cukorbetegségre használatos gyógyszer a szárított áfonyakóró, melyet összetörve teát készítünk belőle. Az áfonya szárában magas az inzulin tartalom, és segít a cukorszintet a normális határon belül tartani - az így továbbra is ingadozik, de egészséges kereteken belül.

NYÍRFACUKOR KOCKA 188G
1 830 Ft
Egységár: 9,73 Ft/g
 
Web Analytics