Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink

Cukorbetegség, diabétesz

Fő kategória >Betegségek lelki okai >Cukorbetegség, diabétesz

A cukorbetegség, diabetes mellitus vagy rövidítve diabétesz a szőlőcukor (glükóz) feldolgozási zavara, melynek oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége (inzulinrezisztencia, relatív inzulinhiány) vagy mindkettő. Az abszolút vagy relatív inzulinhiány következtében, mivel a sejtek inzulin hiányában nem képesek a glükóz felvételére, a vércukorszint megemelkedik, és ez okozza a betegség fő tüneteit.

Cukor betegség lehetséges lelki okai

 • Pósa szerint: Elöljáróban tisztázzuk, mi történik a testben, ami kiváltja ezt e betegséget. Tulajdonképpen leáll a hasnyálmirigy harmonikus működése, de vizsgáljuk meg a miértet is. A betegség a szeretettel van összefüggésben. Ez abban áll, hogy a tudat és a szervezet nem találja meg azt a dolgot, amivel megédesíthetné az életét. Önmagáról elfeledkezett valamilyen oknál fogva. A cukorbetegség kialakulásának oka az örömben keresendő! Nem képes az ember „helyesen" értelmezni az életében bekövetkező örömteli pillanatokat, pl.: nem örül a jó érzéseknek és örömet vált ki az, ami normális esetben bánatot okozna.

  Gyermekkorban: A szülő és a gyermek között kialakuló konfliktus. A gyermekeknek is van szabad akaratuk, és ez azt jelenti: saját maguk szeretnének olyan dolgokat cselekedni, melyek örömet okoznak.

  Felnőtt korban: Két lehetséges ok vezethet a betegég kialakulásához, de ezek nagyon szorosan összefüggenek, egy tőről fakadnak! Ezek az okok pedig a gyerekekhez való viszonyban keresendők: Van gyermeke, de úgy érzi ő, nem becsüli meg mindazt a gondoskodást, figyelmet, amit neki szentel, úgy érzi, nem szereti annyira, mint ameny-nyire ő teszi.
  Nincs gyermeke: az utódok hiánya miatt azt képzeli: kimaradt minden öröm az életéből!
  Természetesen a hite és a valóság nem minden esetben fedik egymást. Leggyakrabban ezek a problémák, csak az elméjében, a tudatában és a szívében élnek.
 • Dahlke szerint: a szerelem „hasmenése": félünk a szerelemtől, szerelmi téren nem állunk a helyzet magaslatán, képtelenek vagyunk a befogadásra (a sejtek nem nyitottak a glükóz felvételére); egyfelől kívánjuk az édeset (szerelmet) és szeretnénk élvezni az életet, ugyanakkor mégsem vagyunk hajlandóak elfogadni a határtalan szeretetet tejes mélységeiben, nem merjük átadni magunkat az érzésnek; meggátoljuk, hogy az élet édes oldala megérintsen, illetve meghiúsítjuk azon törekvését, hogy sejtjeink mélyéig hatoljon; azonban titkon, tudattalanul a szerelem általi beteljesülésre vágyakozunk; a szeretni tudás képességének hiánya miatt hajlamosak vagyunk elkeseredni; a szerelmi életformát még nem sajátítottuk el,
  és ezen a téren nem merünk aktívan kezdeményezni.

Lelki gyógymódok

 • Pósa szeirnt: A gyógyulás útja nem nélkülözheti a saját örömöt. Újra kell tanulni az örömmegélő képességet. Gyermeki módon át kell adni magát a felszabadult örömnek. Nem lesz egy egyszerű dolog, hiszen elég mélyen beleivódott az elképzelés: értéktelen, nem érdemli meg a magával való foglalkozást, az örömöt.
  Ismerjük meg félelmeinket és döntsük el, hogy igen is szeretnék elfogadni a szeretetet!
  Ne legyünk zavarban, ha az életben egy-egy dolgot élvezünk. Higyjük, hogy ez megjár nekünk is.
 • Dahlke szerint: a szerelmi kérdések vonatkozásában ismerjük be félelmeinket és szorongásainkat; ébredjünk rá, hogy hozzáállásunk miatt a szerelem érzése képtelen megragadni legbensőbb lényegünket (a sejtek nem jutnak cukorhoz); kerüljük a szerelem megváltatlan szintjeit, illetve zárjuk el ezeket a területeket előle; éljük meg egyértelműen a közelség és távolság problematikáját; tartsuk távol magunkat a számunkra kellemetlen dolgoktól, és engedjük közel magunkhoz az élvezetet;
  Találjuk meg a befogadás és a lemondás közötti helyes középutat; az inzulin és dialízisfüggőség helyett tűrjük meg inkább az érzelmi függőséget; az elfogadásban és önátadásban ismerjük fel a szeretet és a valóság két oldalát, éljük meg lelkesedéssel; élvezzük az élet „csemegéit" szellemi-lelki szinten.

Népi gyógymódok

A cukorbetegségre használatos gyógyszer a szárított áfonyakóró, melyet összetörve teát készítünk belőle. Az áfonya szárában magas az inzulin tartalom, és segít a cukorszintet a normális határon belül tartani - az így továbbra is ingadozik, de egészséges kereteken belül.


Sorrend:


12

Sorrend:

Webáruház készítés
Web Analytics