TOP termékek

Kalcium, kalcium hiány

A kalcium nélkülözhetetlen a véralvadásban, az enzimek működésében, a szív- és csontvázizmok összehúzódásában, a B12 vitamin felszívódásában. A csont és a fogak építőanyaga, elősegíti a vas felszívódását és a véralvadást. A legtöbb kalcium a kelkáposztában és a fodros káposztában van, de a mustárzöldben a vizitormában, és a brokkoliban is. A kalcium és a magnézium együttesen szükséges a szervezetnek. Mérsékli az idegrendszeri tüneteket például az ingerlékenység, figyelemzavar vagy az alvásprobléma. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Csontritkulás

A csontritkulás lelki okai

A csont a tartást jelenti. Ha ez a szilárd sejtszerkezet kezd felpuhulni (ezt megelőzően vele együtt az énkép, a tudat), az azt jelenti, hogy az ember kezdi elveszíteni azt a tartást, amivel eddig rendelkezett.  (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Lelki gyógymódok

A gyógyulás itt is az arany középúton érhető el legbiztonságosabban. Szükség van azokra az anyagokra, amikből a szervezet képes felépíteni azt az erős rendszert, amire már újra lehet támaszkodni. A megfelelő motiváláshoz a célok ismeretén túl az örömre is szükségük van.(Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Népi gyógymódok

Remek kalciumforrások a tengeri zöldségek, és bőven akad kalcium a hüvelyesekben is, a szójabab vezeti a sort, majd a fejtett babok következnek. A szójatej, a csonthéjasok és a magvak is tartalmaznak kalciumot. A gyümölcsök közül pedig a fügében van a legtöbb.

Web Analytics