TOP termékek

Székrekedés

A székrekedést úgy lehet meghatározni, mint túl lassú, nehézségekkel járó, illetve rendszeresen elégtelen mennyiségű székletet eredményező székletürítést. A székrekedésegyike a leggyakoribb panaszoknak, amely igen sok embert érint, különösen az idősebbek körében.

Nagy mennyiségű rost és folyadék elfogyasztása, valamint a rendszeres mozgás rendben tarthatja a bélműködést.

Székrekedés esetén nagyon fontos, hogy sok folyadékot fogyasszon, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit. A víz, a zöldség és gyümölcslevek, továbbá a híg levesek kiválóan pótolják az elvesztett folyadékot. Az ébredés után fogyasztott forró folyadék segíthet a székelési reflex beindításában. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Hashajtó, székletlazító ; Gyomor, bélpanaszok

A székrekedés lehetséges lelki okai

Valamitől nem akarunk megválni, inkább megtartjuk: takarékosság, irigység; képtelenek vagyunk lemondani az anyagiakról; használhatatlan dolgokkal terheljük magunkat, hogy azt valódi rendeltetésétől megfosszuk. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Találjuk meg a középutat a minket érő impulzusok területén, némelyeket őrizzünk meg, másokat adjunk tovább: tanuljuk meg, hogy a belek feladata, az adás és az elfogadás kölcsönhatásában áll. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó.

Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.

Web Analytics