Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Partnereink

Övsömör, övsömör kezelése

Fő kategória >Betegségek lelki okai >Övsömör, övsömör kezelése

Az övsömör (herpes zoster) kialakulásáért ugyan azon vírus felelős, amely a bárányhimlőt (varicella) is okozza. Övsömör csak azokon alakulhat ki, akik korábban már átestek bárányhimlőn.

A kiütések leggyakrabban a törzsön és az arcon jelentkeznek, de bárhol a bőrfelületen megjelenhetnek. A kiütések égő érzéssel járnak, gyakori a fájdalom, mely akár a kiütések jelentkezése előtt 2-3 nappal is fennállhat már. A kiütések apró hólyagokból állnak, melyek csoportosan helyezkednek el. Gyakran kifakadnak, így egy idő után már nem láthatók, helyettük nedvező-pörkkel fedett terület marad.

Az övsömör hólyagjainak kezelésére helyi szárító hatású készítményeket alkalmaznak, melyek általában ecsetelők, kenőcsök vagy paszták. Az apró hámfosztott bőrfelületeket, pedig hámosító szerekkel kezelik.

Övsömör lehetséges lelki okai

Régóta összegyűlt határmenti konfliktusok agresszív és fájdalmas lecsapódása, elfojtott indulatok aktív kirobbanása. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Szabadítsuk fel az eddig meg nem nyilvánult lényünket, lényegünket; örüljünk saját alkotásainknak.(Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

Ekcéma, sömör, pikkelysömör esetén hatékony szerek az aloe vera gél, avokádó olaj, bojtorján főzet, boróka tinktúra, csalán kenőcs, és a dió borogatás.

 


Sorrend:


Sorrend:

Webáruház készítés
Web Analytics