TOP termékek

Vas, vaspótlás

Az átlagos felnőtt szervezete 2,5-5 gramm vasat tartalmaz, ennek legnagyobb részét a vér oxigénszállító molekulájához, a hemoglobinhoz kötve. Másik része a különböző szállítófehérjékhez kötődik. A vas legfontosabb feladata az oxigén és a szén-dioxid szállítása, ezt különböző kémiai reakciókon keresztül valósítja meg. Vas hiányában csökken a hemoglobintermelés, a vér nem lesz képes elegendő oxigént szállítani, ezért az izmok munkavégző képessége csökken. Látható tünetként a vashiányos ember sápadt, fáradékony és szellemi képességei is csökkennek. Nem látható tünetként a meddőség lehet a vashiány következménye. A vas legjobban állati eredetű élelmiszerekből szívódik fel, ez alapján a legjobb vasforrások a húsok, a máj és az egyéb belsőségek.

A vashiányos vérszegénység lelki okai

Fáradékonyság, levertség, hervadtság és általános energiahiány; hiányzik a vas energetikai ereje; nem érvényesül a támadás és az újrakezdés "piros" színe.(Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Lágyan, nyugodtan és lazán, görcsölés nélkül, feszültségmentesen élni az életet; megtenni, amit kell; ráállni saját hullámhosszunkra;felelősséggel felvállalni saját egyéniségünket, nyugodt higgadtsággal megbirkózni az élet nehézségeivel.(Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

A vashiányos vérszegénység egyik ismert népi gyógymódja a vörösborfogyasztás. Közvetve jó hatással van a vérképzésre. A vörösborban található flavonoidok például segítséget nyújthatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, ezáltal pedig az egész szervezetre jó hatással lehet napi egy pohár vörösbor.

Web Analytics