TOP termékek

Candida, gombás megbetegedések

A Candida albicans olyan élesztőgomba, mely természetes módon jelen van a szervezetben. A nemi traktusban, a bélben, a szájban, a nyelőcsőben és a torokban is megtalálható, és nem okoz semmilyen problémát, hiszen teljes harmóniában él együtt a többi természetes gombával.Amíg az immunrendszer normálisan működik, a gomba nem terjed el és nem okoz panaszokat. Ha azonban bizonyos okok miatt elszaporodik, akkor olyan akut és krónikus tüneteket hozhat létre - minden embernél egyedi, más és más tünetek jelentkezhetnek - amely első látásra nem, vagy csak alig mutat bármiféle összefüggést gombás megbetegedéssel.

Lelki okok 

A gomba egy olyan élő organizmus, ami a vizes, párás, sötét, napfénytől védett helyeket kedveli, csak ilyen területeken képes megtapadni és szaporodni.
Eletéhez a bomlásban lévő szerves anyagokból merít tápanyagot. Márpedig a bőrön folyamatosan keletkezik olyan szerves anyag, ami kiváló táptalajt nyújt a gombáknak. A bőr felső (legkülső) rétegében a sejtek pusztulnak, és az elpusztult sejt jó tápanyagot biztosít ennek az organizmusnak.
Mégsem minden emberen, emberben keletkezik gombás fertőzés! (Pósa)

Ennek oka

A belső tüz, illetve az adott terület hőháztartása, energia-ellátottsága csökken. Az energiaellátást az agy, illetve a tudat végzi, attól függően, hogy milyen és mennyi ingert kap. A kapott információk alapján aztán kiadja a megfelelő utasítást a javításra. Ez azonban csak abban az esetben igaz, ha megkapja az ismeretet és rendelkezik a probléma felismerésének képességével. Tudatosodik benne milyensége. Ahol megtapad, illetve élni képes, azon a területen kialudt az élet tüze. Ez egy teljesen természetes folyamat, ha nem tápláljuk (éghető anyaggal) a tüzet, akkor előbb-utóbb kialszik és nem ad több meleget és fényt.

Ugyanígy működik az emberi szervezet is. Ha egy adott területen nem leljük örömünket, kedvünket, ami az élet tüzének éghető anyaga, akkor teljesen világossá válik; kialszik a tűz, és élettér keletkezik a gombának!

 

Túl gyengék vagyunk ahhoz, hogy megmutassuk karmainkat, és megvédjük az életünket (gyenge védelmi állapot); saját fegyvereinket (karmok) idegen megszálló csapatok sajátítják ki, megakadályozzák, hogy bevetésre kerüljenek; a gombáknak elsősorban élettelen dolgok esnek áldozatul (Dahlke)

 

Gyógymódok

A legjobb, leghatásosabb gyógyszer - a hagyományos mellett - az öröm! Az adott terület életörömének felélesztése és megélése. (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Kössünk kompromisszumokat, csökkentsük a szellemi-lelki védekezést, így a testet tehermentesítjük, és az képes lesz növelni védelmi erejét; pezsdítsük fel idegen impulzusokkal a kapcsolatainkat, engedjük közel magunkhoz az idegeneket, kapjanak teret; ahelyett hogy a számunkra idegen dolgok elhatalmasodnának rajtunk, integráljuk életünkbe; nyissuk meg használaton kívüli, élettelen, elhalt területeinket az idegen életimpulzusok előtt; vegyünk magunkhoz élő táplálékot, amelyen nem kell osztozkodni a gombákkal; tudatosan állítsuk magunkat naponta választás elé: a gombát tápláljuk élettelen táplálékkal, vagy magunkat élő eledellel. (Dahlke)

Ajánlott és hatásos a candida diéta, de mi az pontosan?


Kerülje az alábbi élelmiszereket: Élesztős tészták, cukor, méz, édes gyümölcsök (szőlő, banán), szénsavas, édes üdítők, erjesztett ételek (bor, sör, sajt, ecetes savanyúság, kovászos uborka), konzervek, szárítmányok, mustár, tejföl.
A fehérliszt használata is tiltott, helyette a korpa termékek, hajdina, zab, barnarizs javallott. Friss zöldségek jók: padlizsán, karfiol, brokkoli, uborka, sárgarépa, retek, paprika, kelbimbó, cékla, vöröskáposzta, saláta, zeller, spenót, paradicsom, hagyma.
Nem édesített befőttek, kompótok és nyers alma, őszibarack, szilva, narancs is fogyasztható. A magvak javasoltak mindenképpen, a hidegen sajtolt olajok is jók. A joghurt is fogyasztható, mivel nem élesztős. Ásványvíz, kamillatea jó. A diéta legalább 4-6 hónapig követendő. (Forrás: Tóth Gábor, www.vizkoz.slk.hu)

Aromaterápiás ajánlatok a gyógyulásra

Fürdőolaj

Az illóolajkeveréket egy kis tejjel vagy mézzel összekeverve csepegtesse a meleg vízzel teli kádba, 20-30 percet töltsön a vízben relaxálva.

Vigyázzon, nehogy elaludjon fürdés közben!

Teafaolaj 6 csepp
Levendulaolaj 4 csepp
Pacsuliolaj 4 csepp
Borsmentaolaj 2 csepp

 

Immunerősítő testápoló olaj

A hordozóolajat az illóolajokkal zárt tégelyben vagy üvegben finoman rázza össze. A Tünetek helyén naponta masszírozza a bőrébe az olajat addig, amíg a tünetek nem enyhülnek.

Figyelmeztetés! alacsony vércukorszint vagy csökkent pajzsmirigyműködés esetén a gerániumolajat hagyja ki a keverékből, helyette használjon eukaliptusz- és muskotályzsálya-olaj fele-fele aranyú elegyét!

Hordozóolaj: mandula-vagy szezámolaj

120ml
Rozmaringolaj 10 csepp
Teafaolaj 10 csepp
Levendulaolaj 10 csepp
Gerániumolaj 8 csepp
Kakukkfűolaj 6 csepp
Pacsuliolaj 4 csepp
Mirhaolaj 2 csepp

Népi gyógymódok

Bőrgomba esetén a medvehagyma borogatás a leghatásosabb ellenszer.

Web Analytics