TOP termékek

Memória, memória serkentés

Az emlékezet az elme azon képessége, hogy tároljon és előhívjon korábban elsajátított információkat. A memória, az emlékezés az emberi agy csúcsteljesítménye: az a folyamat, amelynek segítségével az ember képes a világ dolgainak felismerésére benyomásokat gyűjteni, ezeket elraktározni és szükség esetén feleleveníteni.

Jót tesz az emlékezetünknek, agyi teljesítményünknek, koncentrálóképességünknek a lazítás, pihenés, olykor még az is, ha egyszerűen egy darabig "félretesszük" az adott problémát.

A szellemi frissesség szempontjából fontos a megfelelő táplálkozás is, hiszen az elfogyasztott ételek minősége és tápanyagtartalma alapvetően befolyásolja a sejtek közötti információáramlásért felelős ingerületátvivő anyagok termelődését és szintjét. Érdemes odafigyelni, hogy szervezetünk semmiféle ásványban és vitaminban ne szenvedjen hiányt. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Agyműködés, agyműködés serkentése

Az emlékezetkiesés, amnézia lehetséges lelki okai

A páciens nem akar emlékezni, az emlékképek visszautasítása. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Olyan gyakorlatok, amelyek az elengedésre vonatkoznak, megtanulni bízni: tudatosan fejest ugrani a vízbe, hanyatt esési gyakorlatok, miközben az illetőt felfogják hátulról: a baráti kör közepén állva, vakon elengedni magunkat, hogy mások karjai felfogjanak minket; megtalálni azt az élethelyzetet, amelyben benne foglaltatik az újrakezdés lehetősége. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

A koncentrálóképesség, memória javítására a ginszeng tea vagy a páfrányfenyő kivonat a legkiválóbb népi gyógyszer.

Agyi erek tisztítása: Cavinton helyett:

  • 3 gr. kis téli zöld meték,
  • 3 gr. orvosi veronika.

Ezt leforrázzuk 2 dl vízzel, 10 perc állás után megisszuk.

Ajánlot:

naponta 2x 1-1 csésze.

 

Web Analytics