TOP termékek

Lúgosítás, méregtelenítés

A lúgosítás a szervezet túlzott megterhelése által létrejött savasodás megszüntetése és helyreállítása. Legnyilvánvalóbb ok a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, azaz, jóval több savasító hatású (pl. hús), mint lúgosító hatású táplálékot veszünk magunkhoz (pl. zöldségek). A táplálékok nagy része savasító hatású adalékanyagokat, tartósítókat tartalmaznak, melyek nagymértékben emelik a szabad gyökök számát, ugyanakkor elégtelen az ezeket megkötő antioxidáns tartalmú táplálék fogyasztása (pl. gyümölcsök, zöldségek fogyasztása).

Kevés (víz) folyadékbevitel is savasodáshoz vezethet, mert a szervezet nem tudja kellő mértékben "átmosni”, tisztítani önmagát, egyben lassul a vérkeringés is. A kevés mozgás, stresszes életmód, továbbá a dohányzás is jelentősen hozzájárul a savasodás elősegítéséhez. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Méregtelenítés, tisztítás

Az immunrendszer erősítésének lehetséges lelki háttere

Amikor teljesen tökéletesnek, egésznek és kereknek érezzük, tapasztaljuk a világot. Ez csak abban az esetben jön létre, amikor az örömet megéljük és megtapasztaljuk. Ennek következtében békesség, megelégedettség jár át bennünket, ami pedig harmonizálja a belső tüzet. A tűz egyensúlyában lesz leginkább tökéletes az immunrendszer. (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Népi gyógymódok

  • A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
  • Lúgosításra fehér árvacsalán tea ajánlott.
Web Analytics