TOP termékek

Vizelet, vizeletvisszatartás

A vizelet a szervezetben felgyülemlett felesleges elektrolitok és anyagcseretermékek folyékony elegye, melyet a vesék választanak ki. Az anyagcsere végtermékeinek a vizelettel történő kiválasztása az emberek túlnyomó részében normálisan zajlik.

A vizelet kiválasztás és - ürítés feltétele a vese, a húgyvezeték, a húgyhólyag és a húgycső normális működése. A vizelet-inkontinencia nem más, mint a vizelet akaratlan elvesztése, ami komoly szociális és higiénés problémát eredményez. A kórkép közvetlen oka az alsó húgyutak tárolási diszfunkciójában keresendő. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Vese, vese és húgyutak betegségei; Inkontinencia, vizeletmegtartás

A vizelet lehetséges lelki okai

Semmiféle nyomást nem bírunk elviselni, és nem vagyunk képesek uralkodni magunkon, minden spontán távozik; a vizelet (a lélek elhasznált vize) "kicsordul", nem lehet visszatartani a hólyag záróizmának gyengesége miatt. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Legyünk ismét olyanok, mint a gyermekek, akik kontroll nélkül mindennek szabad folyást engednek, és (aggodalom nélkül) csak a pillanatnak élnek, ne próbáljunk meg mindent a befolyásunk (kontroll) alá vonni. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

A málnalevélből készült tea tónusfokozó tulajdonsággal rendelkezik, ennek köszönhetően visszaemeli a méh-, hüvely-, vagy végbél előeséseket, csillapítja, esetleg meg is szünteti, a záróizom gyengeség miatt előforduló inkontinencia problémákat. 

 

Web Analytics