Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Bálint cseppek Medvehagyma csepp 30ml

Bálint cseppek Medvehagyma csepp 30ml
2 215 Ft2215
Egységár: 74 Ft/ml

Medvehagyma csepp: érelmeszesedés csökkentésére, megelőzésére, a kórfolyamat lassítására ajánlható. Magas vérnyomás csökkentésére is alkalmas lehet.  Az agyi erek tisztítása révén erősítheti a memóriát, enyhítheti a feledékenységet.

 • A medvehagyma a tavasz jótékony hírnöke. E remek hagymafélével érdemes megismerkedni, mert ötször hatásosabb a fokhagymánál.

  • A Medvehagyma cseppérelmeszesedés csökkentésére, megelőzésére, a kórfolyamat lassítására ajánlható. Csökkentheti a magas vérnyomást is. Az agyi erek tisztítása révén erősítheti a memóriát, enyhítheti a feledékenységet.
  • Kiváló szív-, vér-, érrendszer karbantartó.
  • Az emberi energiamezőből eltávolíthatja a káros sugárzásokat (számítógép, mobiltelefon stb).
  • Gyomor és bélrendszer tisztító hatású. (bélgombák, hasmenés)

  Összefoglalva megtisztíthatja, felújíthatja és megfiatalíthatja az emberi szervezetet. Minden a hozáállástól és a rendszerességtől függ.

  Medvehagyma csepp használatának javaslata

  • naponta reggel 12-16 csepp étkezés előtt vagy alatt, ill. hagymás ételekhez, saláták ízesítésére.
  • Magas vérnyomás esetén hosszabb kúra (kb. 3 hónap egyhetes megszakításokkal) javasolt.

  Alkoholt tartalmaz, alkohol érzékenyeknek ellenjavallt. Gyermekek elől elzárandó!

  MEDVEHAGYMA (Allium ursinum)

  A svájci természetgyógyász és gyógyfüves lelkész, Künzle különösen dicsérte ezt a növényt: "Az egész testet megtisztítja, kihajtja belőle a megrekedt, kóros anyagokat, egészségessé teszi a vért, kiűzi és elpusztítja a mérgező anyagokat. Az örökké betegeskedő embereknek, a sömörös, pattanásos, korpázó arcbőrűeknek, a reumásoknak és görvélykórosoknak úgy kellene tisztelniük a medvehagymát, mint az aranyat. Nincs a Földön még olyan növény, amelyik ennyire hatásosan tisztítaná a gyomrot, a bélrendszert és a vért, mint ez. A fiatal emberek kivirulnak tőle mint a rózsa, és kinyílnak mint a fenyőtoboz a napfénytől."

  A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Régi magyar neve sásihagyma, poszthagyma.

  Levelei élénk zöldek, fénye­sek, hosszú nyelűek, lándzsa alakúak, hasonlítanak a gyöngyvirágéra. Hosszúkás hagymáját fehér, átlátszó hártya, buroklevél fedi. Sima, világoszöld szára két levél közt hozza virággömbjét. Az ernyős virágzatban csillag­szerű kis liliomvirágok helyezkednek el. A szár 30 cm-re nő meg. A medvehagyma csak humuszban gazdag, árnyékos ligeterdőkben, források mentén, nálunk főleg bükkösökben a hegyvidékeken terem. Erőteljes fokhagy­maillatát már messziről megérzi az ember, még mielőtt meglátná. Ettől a szagtól kapta a vadfokhagyma nevet, s ez az, ami biztonsággal kizárja, hogy összetévesszük a gyöngyvirág vagy a mérgező őszi kikerics levélzetével.

  Általánosan javallt:

  • tavaszi salaktalanításra
  • krónikus bőrbajoknál (vértisztító)
  • gyomor és bélrendszer-tisztító

  A medvehagyma áprilisban-májusban virágzik nálunk. Hatalmas gyógyerő szunnyad benne, és a nép azt tartja, téli álmuk után a medvék is ezt keresik, hogy gyomrukat, beleiket és vérüket megtisztítsák vele. A medvehagyma tulajdonságai lényegé­ben megegyeznek a mi fokhagymánkéval, ám gyógyereje jóval nagyobb. Ezért különösen alkalmas a szervezet tavaszi salaktalanítására, és elősegíti az idült bőrbetegségek gyógyítását is.

  Mivel a levelek hatása szárított állapotban gyengül, a tavaszi kúrához frissen használjuk. Feldarabolva vajas kenyérre szórhatjuk, egészen apróra vágva (nyersen) megfűszerezhetünk vele levest, burgonyát, tésztát és más ételeket is, amelyeknek az ízét egyébként petrezselyemmel javítanánk. A medvehagyma leveleiből salátát (és főzeléket is) készíthetünk.

  Mivel nagyobb mennyiségben fogyasztva csípős ízt ad, amikor főzeléket csinálunk belőle, keverjünk hozzá csalánleveleket.

  A zsenge leveleket áprilisban és májusban kell szedni, tehát még a virágzás előtt, a hagymáját nyár végén és ősszel. A medvehagyma hagymáját ugyanúgy használhatjuk fel, mint a fokhagymát. Érzékeny gyomrú egyének a növény levelét és hagymáját vágják össze apróra, öntsék le meleg tejjel, s csak két-három órai áztatás után fogyasszák kortyonként.

  A medvehagyma igen kedvezően hat a gyomorra és a bélrendszerre. Ajánlható gázképződéssel és kólikával járó akut és krónikus hasmenés ellen ugyanúgy mint szorulás esetén, amit a belek görcsös összehúzódása vagy renyhesége okoz. A medvehagyma hamar kihajtja az emberből a bélférgeket, még az orsógilisztát is. A bélműködés javulásával megszűnnek azok a panaszok is, amelyek különösen idős embereknél valamint a mértéktelenül evőknél a belek túltelítettsége vagy lanyha működése következtében lépnek fel. A medvehagyma fogyasztása enyhíti a gyomor okozta szívzavarokat és álmatlanságot, valamint az artériák elmeszesedéséből vagy magas vérnyomásból eredő panaszokat, mint pl. szédülés, fejfájás. A magas vérnyomás lassan szűnik meg. A medvehagyma-bor csodálatos orvosság azon idős emberek számára, akiket mellkasi elhurutosodás következtében nehézlégzés kínoz. Idült köhögésre is jó, mert oldódik a váladék és ezzel szűnik a légszomj. Az idős korban oly gyakori tüdőkór és vízkór esetében is a legmelegebben ajánlható gyógyszer.

  A frissen felhasznált levelek tisztítják a vesét és a húgyhólyagot, elősegítik a vizelet ürítését.

  Az étkezési hagymafélék, különösképpen a medvehagyma fogyasztása elősegítik a hatóanyagok, különböző ásványi anyagok, nyomelemek jobb beépülését a csontszövetekbe, ezáltal megakadályozzák a csontok leépülését, lelassítják a csontritkulás kórfolyamatát illetve képes azt regenerálni is. Ehhez azonban legalább 1 éves alkalmazás szükséges.

  Fő hatóanyaga – hasonlóan a fokhagymáéhoz – a kéntartalmú alliin.

  A szervezetünk kiváló méregtelenítője, salaktalanítója. Különösen idős és stresszes körülmények között élőknek ajánlott!

  Kiváló segítség lehet a szív-, a vér-, és az érrendszer munkájában. A magas koleszterinszint, továbbá a magas vérnyomás okozta panaszokat enyhítheti, sőt vérnyomás szabályozásban is számíthatunk rá. Támogathatja az agyi erek működését, erősítheti a memóriát, csökkentheti a feledékenységet.

  Segítheti a tüdő munkáját és a hurutosodásból eredő légzési panaszokat.

  A medvehagyma gátolja és semlegesíti a szervezetbe jutó káros sugárzások (tv, számítógép, rádiótelefon, mikrohullám stb.) hatásait.

 • Tömeg
  150 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics