TOP termékek

Fehérfolyás, hüvelyi folyás

A hüvelyi folyást mindig kóros folyamatnak tekintjük, pedig a hüvely mirigyei, a méhnyak belsejében levő mirigyek folyamatosan termelnek váladékot. Ennek szerepe a hüvely falának nedvesen tartása, a hüvely öntisztulásának biztosítása. Általában fehér vagy halványsárga színű. Kis mennyiségű, nyálkás, fehéres, áttetsző hüvelyváladék termelődése normális jelenség. A váladék mennyisége és állaga függ a ciklustól, peteérés idején és a menstruáció előtt termelődése fokozódhat. A váladék megnövekedett vagy abnormális termelődése a nemi szervek megbetegedését jelezheti. Nagyon fontos a hüvelyi folyások kezelése, hiszen elhanyagolt esetekben a fertőzés a méhre és a petefészekre is kiterjedhet,idült kismedencei gyulladást, meddőséget okozhat.

Lelki okok:

  • Pósa szerint: Érzelmi konfliktus, ami egy szexuális megrázkódtatásból ered! A négy őselemet alapul véve könnyen érthetővé válik a folyadékürülés jelentősége. Ezen erők mindig igyekeznek (mint minden teremtett dolog) egyensúlyba, harmóniába kerülni egymással. Jelen esetben valamilyen érzelmi csalódás következtében igyekszik elhatárolni magát a további ilyen jellegű behatásoktól (védelmi falat épít), ezáltal „lefojtja" a terület tüzét. Lehet ez egy abortusz és az újabb nem kívánt terhességtől való félelem, vagy az öröm távoltartása. A tűz (az öröm) csökkenését úgy kompenzálja a szervezet, hogy a feleslegessé vált folyadékot kiüríti. A tűz színe a piros. Mivel ebből kevés van, az egyensúlyhoz kell a fehér színű folyadék ürülése. Az ember lelke legmélyén vágyik az örömre, tehát az elfojtással ki fog alakulni egy igen erős ellentét, ami melegágya a lázadásnak, a lázongásnak. Ennek további következményei is lehetnek gyulladások, gombás fertőzések stb..
  • Dahlke szerint: Gyakran a helytelen, illetve a túlzott higiénia eredménye (intimspray használata, hüvelyöblítés, tampon); leginkább a hüvely és a méh területen létrejövő konfliktushelyzet (4 Gyulladás) kifejeződése; mint a helyi harcok mellékterméke; véres folyás: a felszínes, idegen életforma gyanúja (elfajulás, -+ Rák) az ehhez tartozó témakörben; a nemi "Alvilág" kitaszításának kísérlete, viszolygás a partner tisztátalanságától; „alsó nátha" (hüvelygyulladás); a folyás esetleges kellemetlen szaga is "nemtetszésről" árulkodik, ezzel is jelezve a partner számára, hogy a helyzet "az egekig bűzlik"; a páciens öntudatlanul taszítja el magátol párját; meg akar szabadulni a "fölösleges" terhektől.

Lelki gyógymódok:

  • Pósa szerint: Az ember lelke legmélyén vágyik az örömre, próbálja elfojtott félelmeit pozitív dolgokkal ellensúlyozni.
  • Dahlke szerint: A nemiség és a szexualitás körüli konfliktusok, harcok "maradványainak" eltakarítását tudatosan elvégezni; ha a folyással az életenergia egy kis része is elfolyik, a lehető leggyorsabban ki kell nyomozni, melyek azok az ,idegen" életformák, amelyek ebben a témakörben a páciens életét birtokolják (ebben az esetben is elengedhetetlen az orvossal konzultálni); a nemi szervek és a nemi területek tisztán tartása (szellemi-lelki tisztaság, átláthatóság); bátorságot meríteni, és szexuális együttlét előtt megkérni a partnert saját nemi szervének megtisztítására; nemi téren újra gondoskodni arról, hogy a dolgok a megfelelő mederben "folyjanak" tovább; kilépni saját megszokott én-mintáinkból. Tudatos elengedés (hagyni elfolyni a fölösleges, zavaró tényezőket, amelyekre már nincs szükség); a nemiség érzékeny témakörén belül gondoskodni a rend megteremtéséről.

Népi gyógymódok:

  • Fehérfolyás, menstruációs fájdalmak, változókori panaszok esetén ajánlható a palástfű fürdő vagy a palástfű tea formájában.
Web Analytics