TOP termékek

Algák

Spirulina, chlorella, algák

Tudta Ön az algákról, hogy...

  • a Földön a legnagyobb - 50-300 méteres - és a legkisebb - 0,5-3 mikrométeres - növények is az algák közül kerülnek ki?
  • élőhelyeiket tekintve is ezek azok a növények, melyek a legszélsőségesebb körülményeket is kibírják? Legyen szó erdők talajáról, hőforrások vizéről, a jég felszínéről vagy sivatagi sziklák vékony felső rétegéről, az algák mindenütt megélnek! (A jég hátán is. Szó szerint.)
  • a mikroalgák fajtól függően néhány vagy néhány száz mikrométeres méretet érhetnek el?
  • a mikroalgák a fitoplanktonok (kóborló növények), közé tartoznak helyváltoztatásukban elsősorban a víz áramlása a meghatározó, energiát pedig főként a fotoszintézis során nyernek?
  • gyakran, kis mennyiségben, állati takarmányként is alkalmazható? Az állatok színének élénkebbé tételére használják. Tudta, hogy az alga eredetű fikoeritrinnek is köszönhetik Afrikában a flamingók élénk rózsaszín színüket?
  • a spirulina akkumulátor? Ráadásul hiperakkumulátor? Azokat a fajokat, melyek a nehézfémeket nagy mennyiségben akkumulálni (beépíteni, megkötni) képesek, hiperakkumulátoroknak nevezik. A kutatások szerint a nehézfémek fokozott felvétele (fitoextrakció, fitoakkumuláció) a Spirulinát a fokozottan hasznosíthatóvá teszi, például az ólom, kadmium környezetből történő eltávolításában. VIGYÁZAT!!! Ez természetesen azt is jelenti, hogy a szabadban, szennyezett területen növekvő alga fogyasztása az egészségkárosodás veszélyét rejti magában! A fogyasztásra szánt mikroalgák előállítása éppen ezért nem ilyen vizekben történik!

Mire használható az alga?

Lúgosítás, méregtelenítés

Minden hatás annál erőteljesebben nyilvánul meg, minél precízebb "nagytakarítást" sikerül véghezvinnünk szervezetünkben. Sajnos környezetünkből jelentős mértékben jutnak be a testünkbe káros nehézfémek, illetve a növényvédőszerként alkalmazott peszticidek (rovarölő, gombaölő és gyomirtó szerek), melyek ha felhalmozódnak a szervezetben, hosszantartó mérgezést okoznak.

Például a chlorella sporopolenin tartalmának köszönhetően "nehézfém-mágnesként" működik, képes lekötni és kitakarítani a káros anyagokat, nehézfémeket.

Magas rosttartalmának (cellulóz) köszönhetően a chlorella fokozza a bélmozgást, javítja az emésztést, csökkenti a bélsár kiürítésének idejét, ezzel a toxikus anyagok belekben lévő tartózkodási ideje, egyben felszívódása is csökken.

Számos tanulmány is bizonyítja, hogy az algák irreverzibilisen (visszafordíthatatlanul) megkötik a nehézfémeket

Nem is olyan rossz egy egyszerű algától, ugye?!

Ismerej meg ezt a természetes anyagot!

Képre kattintvan tudjon meg még többet az algákról ingyenes sorozatunkban! 

Spirulina tanulmány

 

Web Analytics