TOP termékek

Hashajtó, széklet lazító

A hashajtók azok a vegyületek, melyek a székletürítést gyorsítják és a belek kiürítését megkönnyítik. A hashajtók az egyik leggyakrabban és sokszor indokolatlanul alkalmazott gyógyszercsoport. Állandó használatuk káros, mivel megzavarják a normális bélmunka finoman koordinált reflexmechanizmusát. Az átmeneti székrekedést természetes szerekkel próbáljuk megoldani.

A legjobb hashajtó a tiszta víz. Ha reggel, felébredéskor tiszta vizet iszunk, hatása nem marad el. Jó eredményt érhetünk el továbbá gyógyhatású, hashajtó teákkal is. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Hasmenés

A székrekedés lehetséges lelki okai

Valamitől nem akarunk megválni, inkább megtartjuk: takarékosság, irigység; képtelenek vagyunk lemondani az anyagiakról; használhatatlan dolgokkal terheljük magunkat, hogy azt valódi rendeltetésétől megfosszuk. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Találjuk meg a középutat a minket érő impulzusok területén, némelyeket őrizzünk meg, másokat adjunk tovább: tanuljuk meg, hogy a belek feladata, az adás és az elfogadás kölcsönhatásában áll. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.

Web Analytics