TOP termékek

Méregtelenítés, tisztítókúra

Szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből.

Eredetileg a testünkbe került méreganyagok az anyagcsere folyamatok során távoznak a szervezetünkből. A méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszanak a veséink, a májunk, a tüdőnk, a beleink és a bőrünk is. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időről-időre gondoskodunk olyan csökkentett terhelésű napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe.

Minden gyümölcs-, tisztítótea-, vagy vízböjt kúra célja, hogy a fokozott folyadék és a csökkentett méreganyag bevitellel segítse a testünket az öntisztulásban:

  • A bőr szaunával,
  • a vesék a megnövelt folyadékbevitellel,
  • a máj a táplálékok megvonásával,
  • a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével,
  • a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.

Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Máj, máj méregtelenítése; Salaktalanítás, méregtelenítés

Az immunrendszer erősítésének lehetséges lelki háttere

Amikor teljesen tökéletesnek, egésznek és kereknek érezzük, tapasztaljuk a világot. Ez csak abban az esetben jön létre, amikor az örömet megéljük és megtapasztaljuk. Ennek következtében békesség, megelégedettség jár át bennünket, ami pedig harmonizálja a belső tüzet. A tűz egyensúlyában lesz leginkább tökéletes az immunrendszer. (Forrás: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés)

Népi gyógymódok

Testünk számára az egyik legjobb méregtelenítő hatású növény a csalán, ami ideális arra, hogy a téli időszak után helyrebillentse a szervezet. Kitűnő vérszegénység, fizikai kimerültség és szellemi fásultság ellen. Jó immunrendszererősítő, serkenti a sejtek és a szövetek regenerálódását, ezáltal a sebek gyógyulását is.

Web Analytics