TOP termékek

TENMAG PERUI KOVAFÖLD UTÁNTÖLTŐ 450G

TENMAG PERUI KOVAFÖLD UTÁNTÖLTŐ 450G
TENMAG PERUI KOVAFÖLD UTÁNTÖLTŐ 450G

Tisztító és méregtelenítő hatékonyságával egyedülálló termék a piacon. Megtisztítja a beleket, az ereket, a nyirokkeringést, a bőrt és minden egyes sejtünket. 

A perui kovaföld nem csodaszer! Az emberi szervezet a csoda, mely képes megújulni, ha tisztán, rendeltetésszerűen működik.

A perui kovaföld koncentrált mennyiségben tartalmazza szervezetünk egyik legfontosabb tápanyagát, a szilícium-dioxidot. A legtisztább (94%) minőségű és a leghatékonyabb étkezési kovaföld a világon. Más kovaföldekkel ellentétben, egyedül a perui kovaföld képes hatékonyan kivezetni a baktériumokat, vírusokat és nehézfémeket a szervezetből, pusztán a szerkezetéből adódóan.

Magyar termék.

Bővebben
4 143 Ft
Egységár: 9,21 Ft/g
Részletek

Mi is az a perui kovaföld?

Egy teljes mértékben biztonságos, hozzáadott anyagoktól mentes, természetes szagtalan por. Valójában nem föld, hanem ősi kovamoszatok megkövesedett váza. A perui kovaföld gazdag, természetes forrása a szervezetünk számára hasznosítható szilícium-dioxidnak (SiO2), mely sejtjeink legfontosabb alkotóeleme. Bár puha pornak tűnik, de a kovaföld valójában egy nagyon kemény henger, tele lyukakkal. Ez nagyon fontos, mert a milliónyi kovaföld henger keresztülutazván a vékony és vastagbélen, ledörzsöli a bélfalakat. A leghatékonyabb fizikai-mechanikai módon méregteleníti a szervezetet, így nincs semmiféle kémiai toxicitása, mindemellett 15 féle természetes ásványi anyagot tartalmaz, többek között magnézium, kalcium, szilícium-dioxid, nátrium, vas és sok nyomelemet is. Pl. titán, bór, mangán, réz, cirkónium.

Hatékony méregtelenítés és tisztítás

Egyetlen gramm perui kovaföld 300 m2 bélfelületről képes felszívni és kivezetni a gyulladásos folyadékot, miközben a természetes bélflórát tovább erősíti. Az apró hengerek erős negatív töltésükkel vonzzák és elnyelik a baktériumokat, gombákat, vírusokat, endotoxinokat, gyógyszer- és növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket. Csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a szervezetből. A férgek, paraziták megsérülnek az éles élek által és elpusztulnak. A termék fogyasztói gyakran jelzik: ”jobban érzem magam”. Ez a  jobb közérzet abból adódik, hogy minden káros lerakódás eltávolításra kerül a bélrendszerből. A tiszta emésztőrendszer sokkal hatékonyabban dolgozik, jóval több energiához jutunk és így az immunrendszer is hatékonyabbá válik. 

Az érrendszer tisztítása

A véráramba felszívódott szilicium-dioxid elvégzi az érrendszer tisztítását is. A tiszta érfalon nincs helye a gyulladásnak. Legújabb kutatások szerint a koleszterin a gyulladásban lévő érfalon képes csak letapadni. Rendszeres használat során a szilícium-dioxid beépül az artériák falába, így hatással van a szívre is. Továbbá a tüdő létfontosságú szöveteinek tisztulásában is a segítségünkre lehet.

Forrás:  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9533930   

Kivezeti a nehézfémeket

A tudósok és a kutatók már régóta feltételezték, hogy az Alzheimer-kór összefügg az alumínium agyban való felhalmozódásával. A perui kovaföld csökkenti az alumínium-felhalmozódást és kivezeti a nehézfémeket a szervezetből.  Amikor a kutatók szilícium-dioxidot adtak az alumíniumot tartalmazó hálózati ivóvízhez, az alumínium koncentrációja csökkent az agyban, a májban, a csontban, a lépben és a vesékben. A szilícium-dioxid tehát a neurológiai egészség fontos támogatója.

Szilícium-dioxid hiány esetén lassabban nő a haj és fénytelenebb, megemelkedik a koleszterinszint, lassabban gyógyulnak a sebek és a törések, gyakoriak a bőrproblémák, a hátfájás és a fülzúgás, rossz az emésztés, gyengül a fizikai és szellemi teljesítmény.

Forrás:  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23062514

Növekvő haj - A haj majdnem olyan gazdag szilícium-dioxidban, mint az egészséges csontok. A hajápolási programodnak fontos, hogy része legyen egy kitűnő szilícium-dioxid táplálék-kiegészítő, a haj újjáélesztése érdekében.  A szilícium-dioxid segít megelőzni a kopaszodást, serkenti az egészségesebb hajnövekedést és szép csillogást, ragyogást, valamint extra erősséget biztosít. 

Fogak és íny - A szílicium-dioxid óvja a fogakat, megerősíti a fogzománcot, megakadályozza a lyukak kialakulását. A szilícium-dioxid meggátolja az ínyvérzést és a fogínysorvadást. A távolodó fogíny hatására, ami a fogak lazulását okozza, nagyobb fogfelület van kitéve a szuvasodás veszélyének, és végül a fogak elvesztéséhez vezethet. A szilícium-dioxid hatékonyan megküzd a csontok és fogak leépülésével, valamint csökkenti azok gyulladását.

Körmök - A körömlemezek összetett fehérje szerkezetűek, amik átlagosan 4-5 millimétert nőnek havonta. Szilícium-dioxid pótlással, a gyenge és törékeny körmök rövid időn belül normalizálódnak és szabályossá válnak.  A szilícium-dioxid szépíti a körmök külsejét és javítja a keménységüket,  csillogóbbá és törésre kevésbé hajlamossá téve őket.

Fogyasztása: Keverd vízhez, gyümölcsléhez, turmixba vagy más élelmiszerbe! Lehetőleg reggel, éhgyomorra fogyaszd 1 púpozott evőkanállal (7g)!

Nem halmozódik fel a szervezetben és ezért fontos, hogy a napi kiegészítés következetesen meglegyen. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy nincs káros mellékhatása a fel nem szívódott szilícium-dioxidnak. Nem kell tartani a túladagolástól, a felesleges mennyiség automatikusan távozik a véráramon, a vesén és a beleken keresztül. Az FDA  jóváhagyta, hogy a kovaföldnek egyáltalán nincs veszélyes mellékhatása.

,,A kovasav túlnyomórészt felszívódik az emberi szervezetben és megtalálható minden szövetben: a csontban, az inakban, az erekben, a májban és a vesében. A szilícium-dioxid alapvető az egészség számára, mivel a hiánya előidézi a torzulásokat (deformitásokat) a koponyában és a perifériás csontokban, a gyenge kötéseket az ízületekben. Hiánya csökkenti a porc tartalmát, csökkenti a kollagént a bőrben és megzavarja az ásványi anyagok egyensúlyát a combcsontban és a csigolyában."

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17435951

A szilícium-dioxid folyamatos csökkenésének következménye: az emberi test progresszív egészségügyi leépülése, a növekvő fáradtság és gyorsuló öregedési folyamat. Az általunk forgalmazott perui kovaföld 94%-ban tartalmaz felszívódó szilícium-dioxidot (SiO2), ami képes visszaállítani a szükséges szilícium-dioxid szintet a szervezetben, jelentősen  javítva az egészségi állapotot.

A perui kovaföld támogatja a csontokat, erősíti a fogakat, a körmöt és a hajat, valamint segítségünkre lehet a fogyásnál és a narancsbőr megszüntetésében.

A perui kovaföld fő alkotóeleme a felszívódó szilícium-dioxid (SiO2). A  szilícium-dioxid  hiánya gyengíti a csontokat és az ízületeket. Egy idő után kialakul az osteoporosis, azaz a csontritkulás. A kalcium és D-vitamin önmagában nem biztosítja a csontok megfelelő- növekedését, sűrűségét, szilárdságát és a rugalmasságát. Tény, hogy a kalcium nem képes felszívódni a szilícium-dioxid  jelenléte nélkül.

Kötőszövet nem létezik szilícium-dioxid nélkül. Tudományos kutatások azt mutatják, hogy a szilícium-dioxid képes átalakulni transz-mutáció során kalciummá, ha a szervezetnek szüksége lenne rá, de nincs más forrása. Ez a tény önmagában is elegendő ok arra, hogy a kovaföldet rendszeresen fogyasszuk. Sok ember szenved ízületi gyulladástól, mert az inaknak és ínszalagoknak szüksége lenne szilicium-dioxidra, hogy megtartsák az egészséges és rugalmas állapotot.

Szépség, bőrfeszesség:  Megállítja a korai ráncok kialakulását és a bőr idő előtti megereszkedését. A szervezetnek szüksége van az egészséges kötőszövetekre, a belső szerveknél és a legnagyobb emberi szervnél, a bőrnél. A kötőszövet öregedése miatt kialakulnak a ráncok és a bőr megereszkedik. Lehet, hogy az ok nem a kor, hanem a szilícium-dioxid hiánya. A kollagén (amely főként szilícium-dioxid) a ragasztó, mely összetartja szervezetünket. A kollagén (mely a bőr 75%-a) felelős a bőr- ellenálló képességéért, a bőr rugalmasságáért. A kötőszövetek alkotóelemei: a kollagén, az elasztin, a mukopoliszacharidok. Ezek az értékes molekulák nagy mennyiségben tartalmaznak szilícium-dioxidot.

Narancsbőr és fogyás - A salakanyagokat a szervezet, az egészség védelme miatt, a zsírszövetekben raktározza el. Becsomósodásuk meglátszódik a bőr felületén is. A salakanyagok kitisztulása kizárólag a nyirokrendszeren keresztül történhet, melyet perui kovafölddel és mozgással érhetünk el.

A szervezet teljes regenerációja:

A szilícium-dioxid (SiO2), a szervezet szinte összes részének egyik fő alkotóeleme. Részt vesz az összes sejtünk anyagcseréjének optimalizálásában, a sejtmembránok újjáépítésében és ezáltal újulnak meg a szöveteket, a csontoktól az ereken át a kötőszövetig, a szív- és érrendszertől kezdve az idegrendszerig. Szervezetünkben egy olyan sejt sem található, amelyben ne lenne fontos funkciója a szilicium-dioxidnak. A legtöbb fiziológiai, kémiai funkcióhoz alapvető és legfontosabb ásványi anyag a szilícium-dioxid (SiO2). Döntő jelentőségű sejtjeink tápanyag ellátása szempontjából. Minden sejt létéhez nélkülözhetetlen, a sejtfal fő alkotóeleme. Hiányában a tápanyagok nem tudnak felszívódni teljes mértékben és a létfontosságú szervek sem működnek nélküle. A megfelelő és tiszta szilícium mennyiséget igen nehéz a napi táplálkozással bevinni, azonban a perui kovaföldben koncentrált mennyiségben van jelen.

Készült Dr. Dee McCaffrey publikációja alapján:  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17435951 

Különböző típusú kovaföld egyformán jó? 

Nem! Kétféle kovaföld létezik, az élelmiszer-minőségű és a medencék víztisztítója. A legtöbb kovaföld üledék a sós vízben rakódott le. A világ összes kovaföld rétege közül csak 4 élelmiszer minőségű. Az élelmiszer-minőségű édesvízi kovaföld alkalmas csak emberi fogyasztásra. Ez fehér por, míg más kovaföldek vöröses barna elszíneződésűek. Van kristályos szilícium-dioxid és nem kristályos (amorf). A kristályos szilícium nagyon veszélyes lehet, különösen a belélegezése. Míg a nem kristályost teljesen biztonságosan fogyaszthatják emberek és állatok. Az édesvízi kovaföld főleg nem kristályos szilícium-dioxidot tartalmaz, míg a sós vizű mindkét típusút, de nagyobb mennyiségben kristályost. A perui kovaföld kiváló minőségű, rendkívül tiszta, kevesebb, mint 0,5% kristályos szilícium-dioxidot tartalmaz. Fontos, hogy a kovamoszat mellett ne legyen más nemkívánatos üledék. (Minél fehérebb annál tisztább.) Az édesvízi kovamoszatok henger alakúak, melyek falán lyukak vannak. Az édesvízi héj nehezebb és kevésbé törékeny, mint a sós vízi. A sós vízi kovaföldek több fajt tartalmazhatnak. A kovamoszat alakzatokból következtethetünk arra, hogy azok alkalmasak-e a biztonságos emberi bevitelre. Más típusú kovaföld ipari felhasználásra alkalmas. Van olyan, melyet nagyon magas hőmérsékleten hevítik (1000 °C). Ezt a fajta kovaföldet, az úgynevezett "kalcinált" használják medencék szűrésénél, festékeknél, kozmetikumoknál, gyógyszereknél, rovarirtó szereknél. Az élelmiszeripari kovaföld soha nem hevített.

Az étkezési kovaföld vásárlásakor a kovaföld legtisztább formáját kapjuk, ami alkalmas emberi fogyasztásra. Az étkezési kovaföldnek szigorú szabályozásnak kell eleget tennie. Bizonyos speciális ásványi anyagok mennyisége nem haladhatja meg a meghatározott határértéket. 

Az étkezési kovaföld egy nagyon finom por és porozitása miatt nagyon könnyű. Gyorsan oldódik a folyadékokban és élelmiszerekben. A kovaföld oldódik vízben, ezért könnyen felszívódik a bélfalakon és gyorsan ki is ürül. A biztonságosság és a sokféle felhasználási lehetőség miatt az egyik legfontosabb ásványi anyag a szilicium-dioxid a kiegészítő terápiáknál és az alternatív gyógyászatban. A szervezetben lévő szilícium-dioxid állandó jelenléte jelentősen javíthatja az egészségét.  Az FDA  jóváhagyta, hogy a kovaföldnek egyáltalán nincs veszélyes mellékhatása. Lehet használni bárkinek, mindaddig, amíg a személy nem szenved valamilyen súlyos betegségben. Mint minden más étrend-kiegészítésnél, beszélje meg orvosával, mielőtt használja. Terhes nők és szoptató anyák is használhatják, ha az orvos is egyetért vele.

Ritkán előforduló mellékhatások: 

Ritkán előfordulhat átmeneti rosszullét, továbbá a kúra elején felléphet fáradtság, enyhe hasmenés. Ezeket a panaszokat természetesnek kell tekintenünk, mert ezek a tünetek a kórokozók, gombák és a paraziták által termelt toxinoktól való tisztulási folyamat részét képezik és 3-5 napig is eltarthatnak. Ilyen esetekben a kovaföld napi adagját javasolt a felére csökkenteni vagy szüneteltetni. Mint minden más étrend-kiegészítőnél, beszélje meg orvosával, mielőtt használja.


OETI szám: 17164/2015


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
500 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics