TOP termékek

Pollenallergia, szénanátha

A pollenallergia, szénanátha okozója a pollenek, a fák, füvek, gyomok virágporai. A nyálkahártyára kerülve immunológiai folyamatokat indítanak be az érzékennyé vált szervezetben. Azok a növények jelentenek igazi veszélyt, melyeket a szél poroz be, így a virágzásuk során nagy tömegben juttatják pollenjeiket a levegőbe.

Az allergia hajlam öröklődik és sokszor vírusinfekció, helytelen csecsemőtáplálás kapcsán a bélrendszerbe korán bejutó fajidegen fehérjék (tej-tojás-szója) már megkezdik a szervezet allergizálódását, ami a környezetszennyeződéssel csak fokozódik.

Az allergiás megbetegedéseket: a stressz, a helytelen táplálkozás (magas fehérje és sóbevitel) nagyfokban súlyosbítja, gyakran autoimmun betegségekbe "hajszolhatja".

A lelki tényező sem elhanyagolandó

Önmagunk el nem fogadása, a feszített élettempó fokozhatják az allergiás tüneteket. A pollenallergia megelőzésében a helyes táplálkozás, életmód sokat segíthet. Ld. még: Jó egészséget! Kisokos: Immunrendszer, immunrendszer erősítése

Pollenallergia lehetséges lelki okai

Félelem a szexualitástól, szenvedélytől, termékenységtől, szerelemtől; belső harcok a felsorolt életterületek képviselői, mint allergének ellen, ilyen pl. a virágpor (a növény hímmagja) és más magok (fű, széna). (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Fedezzük fel ki nem élt szexualitásunkat; vívjuk meg a harcot saját vágyaink érdekében, váljunk a szerelem, szeretet templomává. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

Bizonyos gyógynövények nem feltétlen kiváltói, hanem gyógyszerei a pollenallergiának. Erős köhögés esetére ajánlott például a hársfa- vagy bodzateát. De kevésbé ismert gyógynövények is hatásosak lehetnek tinktúra formájában, például a szöszös ökörfarkkoró megnyugtatja az orr nyálkahártyáját, tisztítja a légutakat vagy a szemvidító fűvel borogathatja begyulladt szemeit.

Web Analytics