TOP termékek

Szappanok

Természtes szappanok

Miért használjunk természetes szappant?

Erőteljesen szennyezett környezetben élünk, ezért nem mindegy mivel tisztálkodunk nap mint nap, hiszen bőrünk természetes savköpenye könnyedén megbomlik ha nem megfelelő termékek használunk.

Nagyanyáink, dédanyáink otthon főzték a szappant mesterséges vegyületek nélkül. Ezt használták nemcsak mosakodásra, hanem mosásra, takarításra is. A mai kor natúr termékei visszanyúlnak ehhez a hagyományhoz, s a növényi alapanyagok felhasználásával készült tisztálkodó szerek ugyanolyan hatékonysággal távolítják el a bőrről a zsíros szennyeződéseket, illetve a fölösleges szaruréteget, mint mesterséges társaik.

Ilyen természetes szappan például az afrikai fekete szappan, amelynek fő alkotóelemei a méz, a sheavaj, a kakaóvaj, valamint különféle hidegen sajtolt növényi olajok. Szintén jó alternatívát jelentenek a gyógynövényes szappanok, amelyekben az alapanyagot jelentő növényi olajakat gyógynövénykivonatok egészítik ki, s az illatanyagot ugyancsak természetes illóolajak biztosítják. Bár ezek a szappanok (mesterséges összetevők híján) ugyan gyorsabban fogynak, mint a hagyományos társaik, azonban számos bőrgyógyászati problémára (például az ekcémára vagy a pikkelysömörre) jótékonyan hatnak.

Web Analytics