TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Ahol az egészség véget ér...

2013.11.10 10:44

Élénken emlékszem arra, amikor gyerekkoromban szüleim vagy nagyszüleim, a közeli rokonság kórházi ápolása után, összekészítettek egy-egy kávés vagy egyéb csomagot a nővéreknek. Néha azért volt, hogy egy picit jobban figyeljenek oda a beteg hozzátartozónkra, néha pedig azért, hogy megköszönjék, az odafigyelést...

Élénken emlékszem arra, amikor gyerekkoromban szüleim vagy nagyszüleim, a közeli rokonság kórházi ápolása után, összekészítettek egy-egy kávés vagy egyéb csomagot a nővéreknek. Néha azért volt, hogy egy picit jobban figyeljenek oda a beteg hozzátartozónkra, néha pedig azért, hogy megköszönjék, az odafigyelést.

Talán az a kép, hogy akik betegekkel foglalkoznak, gyakran milyen cudar körülmények között dolgoznak, keltette életre bennem azt a belső igényt, hogy én is segíthessek, amiben tudok.

Most, hogy már 3. éve tudjuk az oldalunk látogatóit hozzásegíteni az egészséges életvitelhez, úgy éreztem, valamit még ezen felül is tennünk kell, tennünk lehet.

A társadalmi szerepvállalás mellett döntöttünk. Minden hónapban szeretnénk bemutatni egy olyan szervezetet, ahol fontos szempont a minőségi, emberi lét. (Várjuk ilyen szervezetek jelentkezését, illetve az Önök ajánlásait!)

Tegnap jártam az első kiválasztott helyen, a pécsi gyermek hospice Dóri Házban.

Ez a kis ház azt vállalta fel, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújt azoknak a gyógyíthatatlan gyerekeknek (és szüleiknek), akiknek a diagnózisa már végleges.

Azt hittem, könnyű lesz az ott tapasztaltakkal megbírkoznóm, de amikor azt mesélte az ottani kolléga, hogy nemrég' halt meg egy 4,5 hónapos kislány, azért elég nehezen fogadtam a hírt.

Hogyan is szeretnénk segíteni?

a kiválasztott szervezetet bemutatjuk a honlapunkon

  1. lehetőségeinkhez képest, reformélelmiszer-csomagokat ajánlunk fel a szervezet részére
  2. felajánlásokat gyűjtünk: ha valaki a nálunk vásárolt reformélelmiszerrel támogatná a szervezetet, eljuttatjuk részükre.

Dóri Ház bemutatása

Menedéket nyújtunk

Tudjuk...

A Szemem Fénye Alapítvány munkatársai nap mint nap megtapasztalják, hogy a beteg gyermekek szülei milyen nagy áldozatokat hoznak gyermekük folyamatos ápolása, lelki támogatása érdekében. Látják, mennyire kimerültek a szülők, látják, hogy fáradtságuk ellenére továbbra is emberfeletti erővel küzdenek... tovább olvasom!

Kétféle képpen gondoltuk a segítséget:

  1. az egyik, hogy rendeléskor a megjegyzés rovatba írja be, hogy melyik termékeket szeretné a Dóri Háznak adományozni
  2. ha valaki a rendelése során csak a Dóri Háznak szeretne terméket adományozni megteheti, hogy megrendeli a terméket és az összeget átutalja a következő bankszámlaszámra: 12072521-01055138-00100006

A Ház dietetikusától egy hosszabb listát kaptunk, hogy mi lenne-e a legjobb a gyermekeknek, amit kategórizáltam a következő módon:

  • természetes cukrok (xilit, nyírfacukor)
  • 100%-os olajcseppek
  • HÉBÉ termékek
  • tisztálkodási szerek
  • vitaminok
  • babaételek

Megköszönjük azoknak, akik tudnak segíteni és azoknak is, akik tovább küldik a levelet vagy megosztják a hírt a facebook oldalukon!

Web Analytics