TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Borsika: Miért jó élő ételt enni?

2013.11.10 11:02

Például azért, mivel az élő ételek enzimekben gazdagok. Enzimek nélkül az ember egy vitaminokból, ásványi anyagokból, fehérjékből álló élettelen halmaz lenne. A születésünkkor egy adott mennyiségű enzimet hozunk magunkkal, aminek jó része az élet során felhasználódik. 

Például azért, mivel az élő ételek enzimekben gazdagok. Enzimek nélkül az ember egy vitaminokból, ásványi anyagokból, fehérjékből álló élettelen halmaz lenne. A születésünkkor egy adott mennyiségű enzimet hozunk magunkkal, aminek jó része az élet során felhasználódik, mivel sokan kábítószereznek, alkoholt isznak, dohányoznak ill. főtt ételt fogyasztanak.

Ilyen esetekben a saját enzimkészlet csökken. Élő étel fogyasztásánál a bevitt zöldség, ill. gyümölcs enzimkészletét használjuk, nem a sajátukat.

A másik csodálatos dolog,hogy kizárólag a nyers zöldségek, gyümölcsök ill. magok lúgosítanak, a főtt ételek savasítanak.  

Savasítanak az állati eredetű termékek, például a parmezámsajt sajnos az egyik legsavasítóbb étel.

A nyers vegán étkezésnél nyers parmezánsajt ízű és állagú a mandulából, söélsztő pehelyből, sóból és fokhagymából készült lúgosító hatású finomság.

Élő ételek

Az élő étel ízvilága hasonló is lehet, mint a főtt társai, például savanyú káposztából, magtejföllel, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal jóízű székelykáposztát készíthetünk.

Gyorsan készülnek, nincs szükségünk sokszor másra, mint egy késre és egy vágódeszkára.

A legvégére hagytam a legfontosabbat, az egészségünkre gyakorolt hatását.

Az első jel az, hogy a súlyunk beáll az ideálisra, tehát van aki lefogy tőle, van aki felszed pár kilót.

A másik a hajunk dúsabb lesz, megáll, sőt visszafordul az őszülés, a szemünk és a bőrünk csillogóbb lesz tőle, ezek az első visszajelzések a szervezet részéről, hogy jól bánunk vele.

Élő ételek fogyasztásával a Föld bolygó sokkal több embert tud eltartani, ez sem mellékes szempont.

Persze ezt sem lehet ráerőltetni senkire, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ezen, az egyenlőre alig kitaposott ösvényen megy tovább, vagy csak kicsit valósít meg belőle, már az is óriási lépés.

A lényeg, hogy próbáljuk meg önerőből a változást, ne másokra hagyjuk ezt!

Web Analytics