TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Légy te az erősebb!

2013.11.10 10:44

A stresszes, túlhajszolt szervezet legyengül, hisz minden idegszálával az épp felbukkanó feladatra koncentrál. Az állandó idegeskedés, türelmetlenség, ingerültség, az immunsejtek számbeli - és minőségi romlása miatt fogékonyak leszünk a betegségekre. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ha arról van szó, hogy kapcsolódjunk ki, lazítsunk egy kicsit. Hogy hogyan? Olvasson tovább!

Mindenkinek ismerős az, amikor kicsit elkezd nyomni a homloka, tüsszögni kezd, majd köhögés lesz belőle, amit pedig orrfolyás követ. Kellemetlen tünetek, viszont nem kötelező belekerülni ebbe az állapotba. Egy kellően "felturbózott" szervezetet elkerül a sokak által rettegett nátha. Ilyenkor télidőben nagyon fontos a szervezet feltöltése vitaminokkal, amit már az ősszel el lehet kezdeni.

Immunerősítés. Agyonrágott szónak hangozhat, ám mégis ezen múlik minden.  Amivel a fizikai testet erősíteni tudjuk, azok a vitaminok, nyomelemek és az ásványi anyagok. Nagyon hasznosak ilyenkor a grapefruitot tartalmazó termékek, homoktövis hidegen sajtolt kivonatai, piros és fekete gyümölcsökből készült táplálékkiegészítők, echinacea készítmények ugyanúgy, mint a természetes gyümölcskivonatot is tartalmazó C-vitamin tabletták.

Légy te az erősebb!Amiről azonban már kevesebb szó esik, de legalább annyira fontos, mint a vitaminok az a kiegyensúlyozott, harmonikus élet. Tudom, hogy felgyorsult világunkban ez sokak számára a lehetetlen kategóriába tartozik, viszont ha megkímélhetjük magunkat egy hét ágyban fekvéstől, azt hiszem érdemes elgondolkodni rajta.

A stresszes, túlhajszolt szervezet legyengül, hisz minden idegszálával az épp felbukkanó feladatra koncentrál. Az állandó idegeskedés, türelmetlenség, ingerültség, az immunsejtek számbeli - és minőségi romlása miatt fogékonyak leszünk a betegségekre. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ha arról van szó, hogy kapcsolódjunk ki, lazítsunk egy kicsit. Téli estéken egy meghitt, békés családi vacsora, egy nem kötelező teendőként felfogott kutyasétáltatás, vagy akár egy romantikus séta a kedvessel, melyre magunkkal viszünk egy kis termosz meleg teát ;) .

Otthon narancs, fahéj, illóolaj párologtatása, füstölő gyújtása, majd egy számunkra kedves könyv olvasása a meleg levendula illatú fürdőben, nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünk másnap újult erővel induljon neki a holnapnak. Ha együtt erősítjük testünket-lelkünket-szellemünket, nincs az a nátha, ami a közelünkbe tud jönni. Ugye nem is olyan nagy varázslat ez?

Na de mit tegyünk, ha "elkap" a nátha? Először is vegyük komolyan. Egy ki nem kúrált és pihent felsőlégúti gyulladásnak komoly szövődményei is lehetnek. Szóval vegyünk erőt magunkon, kérjük a család és a munkáltató türelmét-pláne ha ingerültté tesz valakit a betegség- és kezdjük neki a náthaűzésnek.

Hogy hogyan? Először is pihenjünk többet, váltsunk kímélő étrendre, ha száraz a lakás levegője párásítsunk és igyunk sok-sok folyadékot, első sorban gyógyteákat.

Hársfavirág, bodzavirág, édesgyökér, orvosi zsálya, kamilla és akácvirág 1-1 arányú keveréke forrázás után finom, és hatékony segítség a kúra időtartama alatt. C-vitamin fogyasztása napi szinten kötelező, gyulladt torok esetén a hársméz mellett a propolisz készítmények nyújtanak hatékony segítséget.

Jó szolgálatot tesz még a tengervizes orrspray, citrom olaj párologtatása, mely fertőtleníti a levegőt, és aki bírja napi 1 gerezd fokhagyma elrágása.

Az étrend álljon könnyű levesből, nyers és párolt zöldségből, párolt csirkemellből, és természetesen sok-sok gyümölcsből. Láz esetén mellőzzük a fehérjét tartalmazó ételeket, vagyis az összes tejterméket. Naponta legalább kétszer szellőztessük át a lakást, és végre nézzük meg azt a filmet, amire eddig nem volt időnk.

Szánjuk ezt a pár napot magunkra, tegyünk meg mindent ezért, hogy kiűzzük az összes kórokozót, és öleljük meg minden nap szeretteinket, hisz a legnagyobb gyógyító ereje a szeretnek van.

Jó egészséget mindnyájunknak:

Horváth Eszter
Természetes Gyógymódok Tanácsadó

Web Analytics