TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

A hír után pár órával...

2013.11.10 11:01

Őszintén szólva, párszor már kerülgetett a kérdés, mi lenne, ha én "patkolnék el"?
1. felajánlanám a szerveimet bárkinek?
2. ha igen, elég egészséges szervekkel rendelkezem-e ehhez?
Biztos forrásból tudom, hogy...

...és meleg az idő" Sokunknak ismerős a dal, és vele együtt az is, hogy mikre kell odafigyelni a meleg, ragyogó napfényes nyári napokon. De vajon be is tartjuk? Kis közvélemény-kutatást végeztem barátaim körében ez ügyben. A válaszok többségében a folyamatos folyadékpótlás, és a napvédő krém használata szerepelt.

Ennél azért többre van szükségünk, és az sem mindegy, milyen folyadékot iszunk. Kerüljük az alkohol- koffein- és magas cukor tartalmú italokat, ezek szomjat nem oltanak, a koffein pedig tágítja a melegben amúgy is kitágult ereket, melyek a hűvös vízben hirtelen összehúzódva, keringési- és szívproblémákat okozhatnak. Igyunk tiszta vizet, koffeinmentes teát, cukormentes limonádét.

A napvédő krém legyen jó minőségű, legalább 15 faktoros, a világos bőrűeknek ideális a 20-30, gyerekeknek az 50 faktoros. Fürdőzés után kenjük újra magunkat.
A vékony sapka, kendő szintén jó szolgálatot tesz a nap sugarainak féken tartásában.

Gyereknek és idős embernek kötelező!

Ruhában kerüljük a testre feszülőket és szintetikus anyagból készülteket. Len, pamut, és a sportoláshoz használatos légáteresztő anyagú ruhák ideálisak a melegben. Bár sokakat zavar az izzadás, ez egy természetes folyamat, amit nem szabad elnyomni. Vannak nagyon jó stiftek, pumpás deók, amik természetes anyagokat tartalmaznak- zsálya- izzadáscsökkentő, teafa-baktériumülő, szagsemlegesítő- és alumínium mentesek. Személy szerint a pumpás megoldás ajánlom- higiéniai okok miatt.

Amennyiben mégis leégünk, tegyünk a piros területre aloe gélt- akár frissen a növényből- hideg vizes gézt, testápoló helyett kenjük sea vajjal. Segíti a bőr regenerálódását a C és az A-vitamin.

Napszúrás esetén igyunk nagyon sok vizet, kerüljük a napot, és a fa árnyéka sem tesz jót. Natrium chloratum Schüssler sóból fél óránként 1 elszopogatása sokat segíthet a vízháztartás helyreállításában. Erős rosszullét esetén pedig irány az orvos! Ne hagyjuk rá a betegre, hogy majd elmúlik, a szíve egészségével játszik ilyenkor!

Az étkezés is nagyon fontos ebben a melegben. Szervezetünk fokozottan dolgozik a forró nyári napokon, segítsünk neki, hogy étkezés után is jó működjön, ne vonjon el sok energiát az emésztés. Leves, roston sült és párolt ételek, gyümölcs, saláta, kefir, joghurt, finom házi turmixok, és még rengeteg könnyű és finom étel létezik, amit az Ön családja is szívesen fogyaszt.

Figyeljünk fokozottan magunkra, és másokra is, hisz aki nehezen viseli a meleget ingerült, figyelmetlen lehet. A "Közlekedj okosan" ilyenkor fokozottan érvényes. 
Tegyük széppé a nyarat e pár dolog betartásával, ne rontsa el a rég várt kikapcsolódást egy csúnya leégés, vagy egy napszúrás.

Csodás élményekben gazdag nyarat kívánok, és ne felejtsünk el pihenni, tegyük polcra a munkát, a szürke hétköznapokat, és élvezzük a jól megérdemel nyaralást, még ha ez pár nap is.

Web Analytics