TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Útifű maghéj: a rostdús csoda mag

2014.03.17 19:15

Útifű maghélyKevés olyan hatékony magról tudunk, amelynek pozitív hatásai olyan szélesek, mint az útifű maghéjé, más néven psylliumé. 

 

Sokan ellenben évekig fogyasztják a civilizációs étrend mindennapi cukros, mesterségesen finomított és adalékanyagokban dúskáló "finomságait". A következmények egyértelműek: elsavasodás, elhízás, különféle emésztő-, érrendszeri és egyéb betegségek. 

 

Az útifű maghéj kúraszerű/rendszeres használata képes megakadályozni a belek "eltömődését" - így az önmérgeződést. 

Psyllium husk - azaz útifű maghéj.

Kevés olyan hatékony magról tudunk, amelynek pozitív hatásai olyan szélesek, mint az útifű maghéjé, más néven psylliumé. Manapság egyre több embernek fontos, hogy mit fogyasztanak és mit esznek.

Útifű maghéj

Sokan évekig fogyasztják a civilizációs étrend mindennapi cukros, mesterségesen finomított és adalékanyagokban dúskáló "finomságait". A következmények egyértelműek: elsavasodás, elhízás, különféle emésztő-, érrendszeri és egyéb betegségek.

7 alapvető dologra van szüksége a szervezetünknek az élethez

 • fehérjére
 • szénhidrátra
 • zsírra
 • vitaminra
 • ásványi anyagokra
 • rostra és
 • a vízre. 

(Tehát a szénhidrát, zsír sem káros anyag, mert bizonyos biokémiai folyamatokhoz elengedhetetlen a jelenlétük. Egyszerűen így lettünk tervezve.)

A mai tápanyagok többségéről elmondható, hogy rendkívül szegény rostokban, e helyett viszont bővölkdöik zsírokban, szénhidrátban.

Rost, rost és újra rost

Ezek modern ételeknek a megemésztése nagy mennyiségű felesleges "szennyező anyaggal" rendelkezik, melynek egy része lerakódik bélcsatornánkban. Legkevesebb bomlástermékkel a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása jár, míg a legtöbb az állati eredetű ételek esetén kell számolnunk.

A rostszegény, gyakran félig emésztett ételek foszlányai lerakódnak a bélfalon. Ennek a megkeményedett formáját nevezik bélkőnek. Egy átlagos táplálkozású, 40-50 éves embernél, ennek nagysága akár a 10kg-ot is elérheti!

Ez azért rossz, mert megakadályozza a fontos tápanyagok felszívódását, viszont kedvez az élősködők elszaporodásának. A tápcsatornánk átlagos felülete 2 focipálya nagyságú. Komoly gondot okozhat, ha ezen a felületen egyre kevesebb értékes tápanyag tud felszívódni.

A bomlástermékek egy része, amely átjut a bélfalon keresztül átjut a vérbe, elsavasítja szervezetet és számos betegség kiindulási pontjává válhat.

Fontos megérteni, hogy egy idő után testünk nem képes semlegesíteni ezeket a savakat, sókat képez belőlük és a zsírszövetbe raktározza el őket. Ez elhízás elsődleges okai között ez szerepel!

Természetes lúgosító folyamatÍgymár érthető, hogy egészségünk szempontjából miért alapvető a belek állapota.

Ezt a bélkő- és zsírképződési folyamatot az útifű maghéj kúraszerű/rendszeres használata képes megakadályozni. Hatékonyan csökkentheti az éhségérzetet, miközben fogyasztásával nem viszünk be plusz kalóriát a szervezetbe.

A vékonybelünkben apró, bonyolult szerkezetű bélbolyhok találhatók, s ezekben a bolyhokban rakódnak le a bomlástermékek és innen képes az útifűmaghéj is lágyan felszívni és eltávolítani azokat, megelőzve az önmérgeződést, az élősködők elszaporodását és az elsavasodást.

A rostok segítik kipucolni a lerakódásokat és hozzásegítenek az optimális, puffadásmentes emésztéshez. Míg más rostok dörzsölhetik a bélfalat, az útifű maghéj vízből képes akár tömegének hússzorosát is felszívni, minek következtében zselés állapotú lesz, s így halad végig a tápcsatornánkon. 

Az útifű maghéj 85%-os rosttartalmával a fentieken túl, csökkentheti a vér a koleszterin és cukor szintjét, tisztítja a nyirokrendszert. Ezen felül enyhítheti a fáradtságos, migrénes panaszokat, segséget nyújthat székrekedés esetén. Használata hozzájárul olyan bőrbetegség leküzdéséhez, mint a pikkelysömör, ekcéma, akné és a bélflóra regenerálásához antibiotikumos kezelésekkor.

"Vegetáriánus kocsonya"

Vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre.

Elmondhatjuk tehát, hogy az útifű maghéj önmagért beszél, igazi "mindenes", melyet érdemes beépítenie étrendjébe és tisztítókúráiba.

Az útifű maghéj fogyasztása ajánlott

 • emésztési problémák (szorulás, hasmenés, puffadás) esetén
 • kúra szerű alkalmazására az emésztőrendszer tisztításához

Felhasználási javaslata

 • 1 pohár (min. 2dl) vízbe - akár lehet gyümölcslé vagy tea is - rakjunk 1 evőkanállal az útifű maghéjból. Keverjük el gyorsan, majd azonnal fogyasszuk el. A nap folyamán fontos a megfelelő folyadékbevitel (min. 2 liter), lehetőleg tiszta/tiszított víz formájában!
 • Figyelem! Két év alatti gyermekek, illetve várandós, szoptató nők számára az útifű használata nem javallott!

Élelmi rost tartalma: 85%!

 

Kattintson ide az útifű maghéj megtekintéséhez! Candida elleni étrendhez is használható!

Web Analytics