TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

A barátom azt mondta, hogy ez mindenképpen használni fog!

2013.11.10 10:43

Az orvos azt mondta, hogy van erre lehetőség, de nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszem. És a kórházban beszéltem egy másik anyukával, akinek ez a módszer nem igazán hozott eredményt. Végül úgy döntöttünk, hogy marad a tápszer - jött a válasz. Minden tanács mindenkinek ugyan úgy használ?

Egy leletet kellett elhoznom a gyermekkórházból. Kifelé jövet a portánál két házaspár beszélgetett, egyikük kezében kisbaba hintázott a hordozókájában.

Amíg a drótparipámat eloldottam az őt támasztó kerítéstől, akaratlanul is belehallgattam a beszélgetésbe. Az egyik anyuka épp azt mesélte, hogy nem szoptathatja a 4 hónapos kisbabáját, mert a pici az anyatej bizonyos alkotóelemeire érzékeny, így azt nem tudja megemészteni. Az ismerőse megkérdezte, hogy ezt nem lehet-e esetleg valami speciális étrenddel befolyásolni?

- Az orvos azt mondta, hogy van erre lehetőség, de nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszem. És a kórházban beszéltem egy másik anyukával, akinek ez a módszer nem igazán hozott eredményt. Végül úgy döntöttünk, hogy marad a tápszer - jött a válasz.

Én is számtalanszor kapok kérdéseket, hogy egy-egy termék használ-e. Azt is tapasztaltam már, hogy például fogyókúránál "csodaszerként" tekintenek egy termékre.

Mit lehet tenni, ha a mástól kapott "tuti tipp" nem bizonyul hatékonynak?

 1. Ismerjük fel, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek a szervezete különböző mértékben egészséges/elhasználódott.
  (Gyakran hozzák fel azt a példát, hogy: "a nagyapám 90 évesen is dohányzott és semmi baja nem volt" - s ez igaz is lehet, de én láttam már 26 éves, rákban elhunyt tüdejét.)
  Amit az én hozott génalapom még elbír, azt nem biztos, hogy másé is.
 2. Hiánybetegség. Biztosan ismer Ön is olyan embert, aki elkezdett szedni valamit egy betegségére és nem javult semmit az állapota. Ezt így nem hiszem. Sokan használják a zöldkagyló kapszulát az ízületeik állapotának megvédésére, de tudni kell, hogy 1 doboz nem biztos, hogy mindent megold. Hogy miért?
  Gondoljunk bele: egy gödröt elkezdünk feltölteni földdel, hiába töltjük akár háromnegyedig, még bőven bicegni fogunk, ha átsétálunk rajta.
  Minden hiányt először fel kell tölteni, hogy ne romoljon a helyzet! Ha ez megtörtént, jöhet az építkezés!
  (Természetesen van olyan, amikor hathatós javulást nem lehet elérni, mert elhasználódott a szervezet, de a szinten tartásra mindenképpen kell törekedni!)
 3. Mivel különböző körülmények között élünk, így valószínű, hogy különböző megoldásokra van szükségünk az egészségi állapotunk javítására. Én mindig megpróbálom először a betegség lelki okát megtalálni a kérdés feltevőnél, mivel célom nem elsődlegesen a termék eladása, hanem az egészség fenntartás. Az diagnózis pedig sokat segít abban, hogy fel tudjuk gyorsítani a felépülést.
 4. Ha valami nem működik (nálam), az nem azt jelenti, hogy másnál sem. Ezt is fontosnak tartottam leírni. Mindenkinek joga és kötelessége, hogy a saját egészségéért felelős legyen. Ha ezt meg tudja tenni, akkor már nem hiszem, hogy rossz irányba indult el.

Ön mit gondol?

Web Analytics