TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Egy titokzatos hely - s arról, ami ott történik, nem nagyon beszélünk...

2013.11.10 10:39

A blogoló a gastroenterológiai betegségét írta le, és azt a véletlen felfedezést, amit a mellékhelyiség falán megpillantott plakát láttán tett. Hihetetlen volt számára, hogy rengeteg orvosnál és szakértőnél járt, de erről a technikai problémáról senki nem világosította fel, pedig a módszer későbbiekben megkönnyítette az életet.

A hónap elején Facebook oldalunkon a babák székrekedésének kezeléséről beszélgettünk. Az anyaggyűjtés során, egy külföldi oldalon érdekes képet találtam.

A blogoló a gastroenterológiai betegségét írta le, és azt a véletlen felfedezést, amit a mellékhelyiség falán megpillantott plakát láttán tett.

Hihetetlen volt számára, hogy rengeteg orvosnál és szakértőnél járt, de erről a technikai problémáról senki nem világosította fel, pedig a módszer későbbiekben megkönnyítette az életet.

Általában minden nap eljutunk a mellékhelyiségbe és ki kisebb, ki nagyobb küzdelemmel megvívja a csatáját a salakanyagokkal. Mind így vagyunk ezzel.

Most elsősorban nem arról szeretnék írni, mi kell ahhoz, hogy elkerüljük a székrekedést (pl.: vegetáriánus életmód, sok rost, folyadék stb.), hanem arról, hogy milyen a legmegfelelőbb pozíció ehhez a természetes feladathoz.

Önök láttak már valami hasonlót?

Helyes pozíció a WCn

Amikor megmutattam az egyik barátomnak, azt mondta, hallott már erről, én viszont így még nem.

Tehát nézzük sorjában a hasznos tanácsokat:

  • Ne halogassuk!  Vannak, akik sokáig visszatartják, s csak a végső esetben végzik el a dolgukat. Ez nem jó sem a gyerekeknél, akik nem szeretnék megszakítani az önfeledt játék örömét, sem a felnőtteknél, akiknél már kialakultak bizonyos gátlások az ürítés helyét, körülményeit illetően. Ha érezzük az ingert, fölöslegesen ne tartogassuk azt a 'vendéget', aki már nem kíván nálunk tartózkodni.
  • Húzza fel a térdét, hogy a csípő alacsonyabban legyen! (Erre az ábra alapján egy kis "sámli" nyújthat segítséget.)
  • Enyhe terpeszbe tartsa a térdeidet!
  • A könyököt pihentesse a combodján!
  • Engedje el magát és ne rohanjon! Nem kell fél órákat üldögélni, illetve légző gyakorlatokat végezni a 4 fal között, de nem is kell fél perc alatt mindent kipréselnünk magunkból. Adjuk meg a pillanatnak, "ami az övé". Eddig az izmok a visszatartással bajlódtak, most meg erős nyomás hatására újra munkára fogjuk őket? Az erőlködés különben sem tesz jót, aranyérhez vezethet. Legegyszerűbb, ha el tudjuk engedni. Gyakorolható és egészséges.) Székrekedésnél valószínűleg nem alkalmazható módszer.
  • Mindig üljön rá a WC deszkára! Ez, nyilvános helyen higiéniai problémákat vet fel, de a cikk szerint, érdemes megoldást találni: jobb, mint a "síelő" pozíció - fölösleges izomzatterhelés.

(Ma reggel eszembe jutott, hogy hogyan is állok, vagyis ülök ezzel a dologgal kapcsolatban. Hiába írtam le ezeket a gondolatokat, azt hiszem jó néhány dolog volt ma reggel, amelyen változtatnom lehet.)

Sok sikert kivánok, ha kipróbálta és működik, kérem írja le tapasztalatát!

Web Analytics