TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

08
Máj

A multivitaminok biológiailag fiatalítanak?A rendszeresen multivitamin kiegészítést fogyasztók biológiai életkoruk alapján fiatalabbak, mint azok, akik nem fogyasztanak rendszeresen vitamin tartalmú étrendkiegészítőket.

07
Máj

Természetes antioxidánsok a karotinoidokbanA karotinoidok adják a zöldség és gyömölcs színeit, és jelentős pozitív hatásuk van a szervezetünkre.

 

A karotinoidok zsírban oldódó antioxidánsok, amelyet a növények termelnek annak érdekében, hogy megvédjék magukat a szabad gyökök károsító hatásától.

 

A részlet a cikkben találod!

22
Márc

Chia magTudtad, hogy a „chia” szó Maja nyelven energiát jelent? A chia mag egy teljes értékű fehérjeforrás, dupla annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák.

12
Márc

EgészségesenEgy fiatal lány küzdelmét olvastam az interneten. Megkértem, hogy ossza meg velünk a betegségének és az azóta eltelt útjának küzdelmeit, szépségeit... Kattintsd és olvasd el!

26
Febr

Gyógynövényes krémekA természet kincseit az emberiség mindig is felhasználta a maga javára. Ez sincs másként, amikor az egészségünkkel, a szépségünkkel törődünk. Összefoglaltuk, hogy miért előnyösebb ragaszkodnunk ahhoz, ami természetes és egyben könnyen elérhető bárki számára!

26
Febr

KölesA köles az utóbbi évtizedekben erőteljesen kiszorult a – főleg városi – népesség étkezéséből. Kár érte, mert rendkívül tápláló és gazdag beltartalmú élelmiszerről van szó. Most 3 könnyen elkészíthető alapreceptet mutatunk be.

23
Febr

Hidegen sajtolt egészség – egészséges olajokA magyar közönség soraiban kevéssé ismertek a hidegen sajtolt különféle mag- és fűszerolajak különleges hatásai, pedig az ősi magyar népi kultúrának és gyógyításnak szerves részét képezte ez a terület.

09
Febr

A hallás nem játék

 

Talán sokan nem is gondolják, hogy az egészséges hallás milyen nagy hatással van életünkre. Hallásunk épségére időben oda kell figyelnünk, nehogy túl késő legyen.

09
Febr

10 érv a köles mellett

A köles 10 legfontosabb tulajdonsága, amiért illik, hogy bekerüljön a hétköznapi étrendedbe. Ezt szedtük most csokorba!

08
Febr

Sanct Bernhard: mégis lehet minőséget kapni olcsón

 

Hogy mi is a Sanct Bernhard? A Sanct Bernhard egy több mint száz éves múlttal rendelkező német cég, mely nagy mértékben hozzájárulhat az egészséged megőrzéséhez is.

28
Jan

A kovaföld elképesztő élettani hatásai. Ehető „föld”?

A kovaföld olyan talajfajta, amelyben parányi csontvázakat, kovamoszatokat és egysejtű élőlények maradványait is fellelhetünk. Nagy mennyiségű szilícium-dioxidot tartalmaz, ez az anyag adja a csontváz szerkezetét.

A továbbiakban lássuk az étkezési minőségű kovaföld tulajdonságait, hatásait részletesebben!

23
Jan

Szőlőcukor a szénhidrátok királyaA szőlőcukor az élővilág legfontosabb szénhidrátja, hiszen ez a sejtek energiaforrása. Miből áll a szőlőcukor? Hogy készül? Olvasd tovább, és megtudhatod!

21
Jan

Nagyi befőttesüvegeA nagyi mindig mindent tud, ismeri a jól bevált házi praktikákat, sosem látjuk hosszú ideig gondolkodni a konyha közepén arról, hogy vajon mibe tegye el a lekvárt, a pesztót, saját készítésű szószait.

Veled ez másként van? Komoly fejtörést okoz a megfelelő befőttes üveg kiválasztása? Ezen segíthetünk. Most megosztjuk veled a nagyi titkait, a kis trükköket, amelyeket ő is alkalmaz és amelyek szupernagyivá teszik.

20
Jan

Fáradékonyság, ingerlékenység lehetséges oka

 

Sokat alszol és reggel mégis fáradtan ébredsz? Feledékeny, ingerlékeny, érzelmileg labilis vagy? Lehet, hogy B1 vitamin hiányod van! Hogy meggyőződhess róla, olvasd el cikkünket!

17
Jan

Hajdina használata

A hajdina egyre több és több egészséges életmódot követő asztalára kerül eledelként. Régebben a szegényebb családok fogyasztottak hajdinát, mára már a növényi fehérjék királynőjeként tartják számon.

És hogy miért? Cikkünkből megtudhatod!

14
Jan

KurkumaEgyre több tanulmány jelenik meg arról, hogy a kurkumának milyen pozitív hatását lehet tapasztalni a rendszeres fogyasztása által. Összegyűjtöttük, hogy mire jó és mire érdemes figyelni a vásárlásakor. 

15
Dec

Milyen vizet igyunk?Csapvíz, palackozott ásványvíz, forrásvíz, szűrt vagy tisztított víz, rendezett szerkezetű víz…. A sort még bizony hosszasan folytathatnám. Nagy kérdés, hogy tényleg jobb-e a tisztított víz és lehet-e fokozni az egészségedet élő víz fogyasztásával? Hiedelem vagy valóság? Kiderül cikkünkből!

15
Dec

Disznóságok

A fasírtoknál nagyon jól helyettesíthető a hús akár dióval is. De hogy teljes legyen a kínálat, összegyűjtöttünk pár disznótoros receptet csak növényevők számára, mint például vegahurka, lencsehurka, pecsenyezsír. Lássuk mik ezek!

 

 

30
Nov

Nézz távolSok ember ülő munkát végez, így az ő kicsi "világa" többé kevésbé 50 cm. Egy idő után viszont eléggé be tud szűkülni a világ és az agy könnyen elfárad. A következő egyszerű gyakorlattal MEGÁLLJ!-t parancsolhatsz és 5-10 perc alatt felfrissítheted magad!

30
Nov

Éltető vitaminok és ásványi anyagokTáplálkozol vagy csak eszel? A szervezete azokkal az anyagokkal tud dolgozni, amelyeket megeszel, ezért érdemes tudni, hogy 1. mire van szüksége a szervezetednek, 2. milyen anyag mire van hatással. Összefoglalónk 2. része: D-vitamintól a kobaltig.

20
Szept

Éltető vitaminok és ásványi anyagokTáplálkozol vagy csak eszel? A szervezete azokkal az anyagokkal tud dolgozni, amelyeket megeszel, ezért érdemes tudni, hogy 1. mire van szüksége a szervezetednek, 2. milyen anyag mire van hatással. Összefoglaltuk a legfontosabb tápanyagokat, hogy ez ne okozzon ezek után gondot!

06
Szept

D-vitamin hatásaiTudjuk, hogy a D-vitamin feltétlenül szükséges a sejtek egészségének fenntartásához, a csontok védelméhez, az immunrendszer egészségének megőrzésében és a gyulladásos betegségek elkerülésében. Fontos lehet, hogy kapszulában is szedjem?

21
Aug

Jill Bolte TaylorPár hónapja olvastam egy rövid cikket egy agykutatóról, aki stroke-ot kapott. Tette a megszokott reggeli teendőit, amikor azt érezte, hogy egyre jobban kikapcsolt az egyik agyfélteke.

Most, kb. 1 évvel a cikk olvasása után, megtaláltam a pontos beszámolót is, amit a következő linken - vagy a képre kattintva - meg kell néznie!  Az előadás angol nyelvű, de az alábbi ábra alapján beállítható a magyar felirat.

18
Aug

Első kenyeremArra gondoltam, hogy elküldöm neked az első kenyerem receptjét. Ez annyira egyszerű, hogy mindenkinek sikerül. Maga a recept zseniális, merthogy nem tőlem lett finom és szép, az 1000%. Hiszen egyáltalán semmit sem tudtam a kenyérsütésről.

01
Aug

Aludni jó!Tudósok szerint a mai társadalmakban az emberek 2/3 része alváshiányban szenved, mivel későn megy aludni. A biológiai óránk a mesterséges fények hatására módosul. Kitolódik a lefekvés ideje, de reggel el KELL indulnunk! Ez krónikus kialvatlanságot okoz annak számtalan hátulütőjével. Védekezni érdemes, elmondjuk hogyan!

15
Júl

Ehető a tej?Egy szakmai konferencián hallottam egy neves szakértőtől, hogy a főldön nincs még egy élőlény, aki más emlős tejét enné, mint az ember. Szerinte, ha a bálna tejet ennek, akkor egy nagy barna folt lenne a vízben, bizonyos fiziológiai szükségletei során, mivel hasmenést kapna.  :)

15
Júl

Kókusztej házilagNagyon jó alternatívákat lehet találni, ami közül az egyiket most bemutatom. Az interneten rengeteg receptet lehet találni, én az egyiket próbáltam ki, ez pedig a kókusztej.

 

A kókusztejet nemcsak allergiások fogyaszthatják, sok receptben szerepel, de használható turmixokhoz, pudingokhoz, süteményekhez és akár fagyikhoz is.

09
Júl

Spirulina algaNapjainkban a gyógyszerek virágkorát éljük, miközben egyre többen kezdik felismerni a folyamatos gyógyszerszedés káros hatásait a szervezetre.

07
Júl

Nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis ízletes sütemény a muffin, ez a verzió pedig bármely diétába beilleszthető, akár cukorbetegek is fogyaszthatják – egyszóval fitnesz finomság mindenkinek.

06
Júl

Főszerepben a csíráztatásEgy egészen apró dologra szeretném irányítani a figyelmet, amit egyszerűen nem lehet kétféleképpen értelmezni, és senkinek sem fűződik hozzá semmilyen érdeke: ez pedig az éltető, életet  adó mag, az egészség színtiszta eszenciája.

24
Jún

Egyedüli megoldás? Az egyik régi autónk műszer falán folyamatosan visszajelzett a féklámpa. Ha kiengedtem a kézíféket, ha nem. Persze volt olyan is, amikor nyomtam, de nem akart repülni a járgányunk, aztán rá kellett döbbennem, hogy kézifékkel nehéz. Persze, hogy láttam a szemem előtt a pirosat, de az agyam tudta, hogy figyelmen kívül hagyhatom, úgyis hibásan jelez. 

Amikor autószerelőnél jártam, a "SZ-A-K-I" megtalálta a megoldást, egyszerűen kihúzta a csatlakozót. S jé, tényleg nem világított! Persze akkor sem, amikor a fékolaj vészes mennyiségre csökkent. Öhöm...

Miért van az, hogy megkérdezhetjük az orvosunkat, gyógyszerészünket egy-egy betegség kapcsán, s olyan könnyen felírják az antibiotikumot vagy rosszabb esetben kés alá kerülünk. Biztos, hogy a "drótok átvágása" a legjobb megoldás? 

09
Jún

Szúnyogcsípés elkerüléseA városunkban szúnyog gyéritést végeztek, de a nagy fák alatt tökéletes menedéket találtak ez a kis vérszívók. Amíg a játszótéren tartozkodtam, nem csak hesegettem őket, hanem pár találatot is kaptam. 

A szúráskor hogyan találja meg az eret? Ezen a rövid videon megnézheti és tanácsot is adunk, hogy mit tehet akkor, ha megtörtént a baj!

07
Jún

Balesetbiztosítás lehetőségeA balesetem után kiderült, hogy a biztosító baleset esetén fizetni fog! Gyorsan meg is látogattam a biztosítónkat, majd a nagy öröm után (nagy szám) kiderült, hogy csak "3 egység"-re voltunk biztosítva, így igazából minimális összeget fogok kapni. Ekkor gondolkodtam el, hogy milyen más lehetőség adodhat arra az esetre, amikor az egészség már nem "elég". 

2 alternatívát találtam. Tekintse meg, hogy mik lehetnek a lehetőségek!

03
Jún

TorkigEgy tanulmány szerint a cukor az agy ugyan azon a területén okoz aktivítást, mint a kokain. Ebből már érthető is, hogy miért függnek annyian az "édességtől"!

27
Máj

Növényi sűrítőVegetáriánusok egyik fő problémája a születésnapi gyümölcstorták és különböző lekvárok fogyasztása vendégségben, ahol nem lehet tudni, miből készült a kocsonyásító anyag. Tovább olvasom!

23
Máj

Puffadás okaiEbédkészítés közben szellemi rágógumit hallgatok elég gyakran (rádió). Szerencsére a kedvenc csatornám nem halmoz el túl sok értelmetlen reklámmal, viszont az utolsóra felfigyeltem, ami valahogy így hangzott: 

"Kiadós étkezés után puffadtnak érzem magam..." - mit tegyek, jött a segélykérő kiálltás a hangszóróból!

A megoldás roppant egyszerű, mégha az ember másra is gondol!

15
Ápr

Miért éhezünk?A táplálkozás-tudományi kutatások mai állása szerint hiába próbálunk egészségesen táplálkozni, például sok zöldséget és gyümölcsöt enni, táplálék-kiegészítők nélkül nem tudjuk biztosítani a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat és vitaminokat. Az okokat és a tüneteket kerestük meg.

17
Márc

Útifű maghélyKevés olyan hatékony magról tudunk, amelynek pozitív hatásai olyan szélesek, mint az útifű maghéjé, más néven psylliumé. 

 

Sokan ellenben évekig fogyasztják a civilizációs étrend mindennapi cukros, mesterségesen finomított és adalékanyagokban dúskáló "finomságait". A következmények egyértelműek: elsavasodás, elhízás, különféle emésztő-, érrendszeri és egyéb betegségek. 

 

Az útifű maghéj kúraszerű/rendszeres használata képes megakadályozni a belek "eltömődését" - így az önmérgeződést. 

10
Márc

GasztroenterológiaTegnap egy svédasztal mellett összefutottam régi ismerősömmel. Pár illedelmes kérdés után kiderült, hogy gasztroenterológia osztályon dolgozik a kórházban, lassan már 8. éve. A gasztroenterológia a tápcsatorna mindenfajta részét vizsgálja, a gyomortól a vastagbélig. Ismerősöm meséli, hogy pácienseik "kedvezménye", hogy egy nagyon dekoratív és kedves doktornő kezei között kell például a gyomortükrözést elszenvedni.

Érdekes volt szembenézni azzal a tapasztalatával, hogy az osztályukra került emberek több mint a fele, nem fog soha kigyógyulni a betegségéből. Törvényszerű ez?

26
Febr

Egy könnyed reggeli lepényrecept elkészítési módját szeretném megosztani. Férfiak is bátran neki kezdhetnek, mert szinte magától elkészül!

Web Analytics