TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Miért öl a rák?

2016.03.10 08:08

RákSokan azt gondolják, hogy a rák betegség. Én inkább úgy tekintek rá, mint valaminek az oka. A gyógyításnál pedig nem az okot illik megszüntetni, hanem azt, ami okozza!

Á, csak a stressz!

Laurán egyre jobban látszott, hogy valami nincs rendben. Amikor meglátogatta a szüleit, mindig fáradtan érkezett és látszott, hogy nagyon ki van merülve. Nőies formáinak változása is egyre jobban látszottak. Sápadt volt és sokat fogyott.

Szülei aggódó kérdéseire, mindig azt a választ adta, hogy: "Ne aggódjatok, tudjátok, hogy a munkahelyen nagy a hajtás, dolgozni kell! De mindennek egyszer vége lesz, akkor kipihenem magam!"

2015. december 30. szerda

Laura annyira rosszul érezte magát, hogy be kellett mennie a kórházba, de nem maradt sokáig az osztályon, mert szilveszter napján elköltözött.
Senki sem tudta, hogy végstádiumú rákos volt. Nem akart senkinek sem a terhére lenni, így se szülei, se kollegái nem tudták, hogy mennyire beteg.

Miért öl a rák

Nagyon megérintett a történet.

Laura szüleit régóta ismerem. Ami megdöbbentett, hogy hogy lehet az, hogy még a szüleinek sem mondta el, hogy mivel küzd?

Nincsenek véletlenek

Hiszek abban, hogy a betegségek kialakulásának 95%-a lelki okokra vezethető vissza. Amikor a történetet mesélték, egyből arra gondoltam, hogy a betegség rámutatott a lelki okra vagy éppen a lelki ok okozta a betegséget.

A rák egyfajta autoimmun betegség - vagyis a szervezet saját maga ellen fordul. Amikor az emberben lévő feszültséget nem le vagy elvezeti valaki, hanem saját magát bünteti és egy olyan kóros folyamat keletkezik a szervezetében, aminek a következménye az "öngyilkosság".
Laura magába folytotta a dolgait - nem adta ki a gondjait. Meg akarta óvni a körülötte lévőket? Nem tudom.

Az biztos, hogy az együttérzést, bátorítást is megtagadta magától. Így esély sem maradt arra, hogy bárki is a szerettei közül bensőséges kapcsolatba lehessen vele ebben a küzdelemben. Pedig egyedül ez számított volna.

Naponta rohangálunk tök fölösleges dogokért és elfelejtjük, hogy egyedül a kapcsolataink, amik igazán gazdaggá teszik az életünket.

Csinálj kevesebbet, figyelj többet, élvezd nagyon és ha nagy a gond, kérj segítséget! - ez a tanácsom.
Egy majd fél évszázados kutatás megmutatta, hogy mitől legboldogabbak az emberek. Olvasd el, hogy te is megélhesd ezt.

Web Analytics