TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Hogyan fogyasszam a kovaföldet

2016.05.14 14:44

KovaföldA kovaföld alkotórészei nem halmozódnak fel a szervezetben, mert vízben oldódóak és ezáltal könnyen felszívódnak a bélfalon. Viszont gyorsan kiürülnek, ezért fontos a kovaföld napi fogyasztása. Ha többet viszünk be a szervezetbe, mint kellene, nem okoz problémát, kiürül a szervezetből a veséken és a beleken keresztül.

Miért együnk (kova)földet?

Az ember napi szilícium igénye 20-30 miligramm lenne. A napi táplálkozással ehhez nagyon nehezen juthatnánk hozzá, ha nem állna rendelkezésre a kovaföld. Ez köszönhető, a gyenge tápanyag értékű élelmiszereknek, a talaj tápanyagtartalmának kimerülésének, a légyszennyezésnek és a vegyi anyagoknak, amelyek a szervezetünkbe kerülnek. A kovaföld nemcsak az elengedhetetlen sziliícium mennyiéget pótolja, de kitakarítja a teljes szervezetet is ezen káros, rákkeltő, egészségkárosító anyagoktól is.

A kovaföld alkotórészei nem halmozódnak fel a szervezetben, mert vízben oldódóak és ezáltal könnyen felszívódnak a bélfalon. Viszont gyorsan kiürülnek, ezért fontos a kovaföld napi fogyasztása. Ha többet viszünk be a szervezetbe, mint kellene, nem okoz problémát, kiürül a szervezetből a veséken és a beleken keresztül. Az étkezéstől távolabbi időpontban érhető el a legjobb méregtelenítő hatás, célszerű reggel éhgyomorra, vagy ha beosztott adagot iszunk az étkezés idejétől távolabbi időpontokban fogyasszuk.

A kovaföld elkészítésével kapcsolatban

1 púpozott evőkanál kovaföldet fogyasszunk naponta. Mivel kíválóan feloldódik, a legegyszerűbb 2 dl vízben alaposan elkeverni és meginni. Ezt az egy evőkanálnyi mennyiséget megihatjuk egyszerre, de feloszthatjuk naponta három alkalomra is. Ha így teszünk, oldjuk fel 2 dl vízben a kovaföldet majd ezt. adjuk hozzá a napi vízmennyiséghez. De nagyon fontos a víz fogyasztása! Mi személyszerint úgy fogyasztjuk, hogy egy 1,5 l-es üvegbe teszünk 2 teás kanál kovaföldet 2 teáskanál c-vitamint 1 egész citrom levét és felöntjük tiszta vízzel, ezt elosztjuk a nap folyamán és plusz tiszta vizet fogyasztunk mellé, és így teljesen iható formába kerül. Nekem a 2 dl vízzel kicsit tömény volt. 

Vannak olyanok akik ezt a mennyiséget gyümölcslével keverik el, vagy joghurtba turmixba, esetleg más élelmiszerekhez teszik, és így fogyasztják el.

Kovaföld

Kiválóan használható a terhesség alatt is. Legjobb egy kisebb adaggal kezdeni, 1-2 teáskanállal néhány napig vagy hétig és közben sok tiszta vizet inni, hogy segítse a méreganyagok kiürülését. Egyéni érzés szerint az adag lassan növelhető. Ez segít megelőzni a nagyobb kanál esetében lévő hirtelen méregtelenítést.Mivel a kovaföld eltávolítja a férgeket és parazitákat, ezért jobb lesz a tápanyag felszívódás és a születendő magzatnak is több jut belőle, mely jobb erőt és egészséget jelent.

Ám addig, a problémás területek gyógyulása közben, az adott területen fájdalom jelentkezik. Ez egy jelzés felénk, hogy a terület gyógyul, és a termék valóban működik. Ez azonban átmeneti, pár nap alatt ez megszűnik.

Kovaföld kapszula

Tanácsok a kovaföld fogyasztásához

  • A szilícium erősen köti a vizet, ezért a sok tiszta víz fogyasztása rendkívül fontos. Ráadásul megfelelő mennyiségű víz fogyasztása esetén, szilícium bevitelkor gyorsabban távoznak a méreganyagok is a szervezetünkből.
  • A szilícium felszívódását segíti a C-vitamin és a kalcium. A zabkorpában mindkét anyag nagy mennyiségben jelen van, ezért tanácsos fogyasztani.
  • Használjunk üveg- és porcelánedényeket a műanyag helyett, s ha mód van rá, kerüljük a mikrohullámú sütő használatát, amelynek erős sugárzása élettelenné teszi az ételt.

Figyelmeztetés!

Az összes utalás ezen az oldalon az étkezési minőségű kovaföldre értendő. Soha ne használjon medenceszűrő tisztaságú kovaföldet emberi és állati felhasználásra!

KIZÁRÓLAG ÉTKEZÉSI MINŐSÉGŰ KOVAFÖLDET HASZNÁLJON!

A kovaföld nem helyettesíti az orvos, gyógyszerész vagy más engedéllyel rendelkező szakember utasítását. Nem helyettesíthető vele a betegségek diagnosztizálása, kezelése, vagy gyógyítása. Terhesség vagy szoptatás esetén a kovaföld fogyasztása előtt orvosi konzultáció szükséges!.

Hogyan fogyasszam a KOVAFÖLDET és meddig?

3 hónapig kötelező folyamatosan szedni, majd esetleg, 1 hónap szünet után érdemes újra kezdeni. De nem kötelező abbahagyni!

Vannak, akik 1 púpozott teáskanállal tesznek 1 pohár vízbe (kb:4dl) és ezt isszák meg reggel éhgyomorra, majd este közvetlen elalvás előtt újra ugyanezt teszik. 

Mások 1 púpozott evőkanállal fogyasztanak az étkezéstől távolabbi időpontban, mert akkor érhető el a legjobb méregtelenítő hatás. 

Vannak, akik a reggeli gyümölcslével isszák meg. Megint mások a turmixba vagy a reggeli kávéba keverve fogyasztják. Akárhogy is, napi 1x vagy 3x fogyasztva, mindenki hatékonynak tartja és úgy tapasztalja, hogy javul az egészségi állapota. 

Általánosan

  • Naponta 1 csapott evőkanálnyi folyadékban vagy ételben elkeverve. 

Nem kell tartani a túladagolástól, a felesleges mennyiség automatikusan távozik a véráramon, a vesén és a beleken keresztül. 

Hogyan hat a kovaföld a természetes bélflórára?

Egyetlen gramm kovaföld 300 m2 bélfelületről képes felszívni és kivezetni a gyulladásos folyadékot, miközben a természetes bélflórát tovább erősíti. Az apró hengerek erős negatív töltésükkel vonzzák és elnyelik a baktériumokat, gombákat, vírusokat, endotoxinokat, növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket. Csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a szervezetből. A férgek, paraziták megsérülnek az éles élek által és elpusztulnak. A termék fogyasztói gyakran jelzik: ”jobban érzem magam”. 

Ez a jobb közérzet abból adódik, hogy minden káros lerakódás eltávolításra kerül a bélrendszerből és az immunrendszer hatékonyabbá válik. Az emésztőrendszer teljes mértékben megtisztul a káros nyáktól és így jóval több energiához jutunk.

Mennyi ideig ajánlott szedni a kovaföldet?

Nem halmozódik fel a szervezetben és ezért fontos, hogy a napi kiegészítés következetesen meglegyen. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy nincs káros mellékhatása a fel nem szívódott szilícium-dioxidnak. Nem kell tartani a túladagolástól, a felesleges mennyiség automatikusan távozik a véráramon, a vesén és a beleken keresztül. A szilícium-dioxid tartalom folyamatos csökkenésének következménye: az emberi test progresszív egészségügyi leépülése, a növekvő fáradtság és gyorsuló öregedési folyamat. Az általunk forgalmazott kovaföld, képes visszaállítani a szükséges szilícium-dioxid szintet a szervezetben, jelentősen javítva az egészségi állapotot.

Kovaföld por

Sokféle felhasználás! Hogyan és hol használhatom még a kovaföldet? 

Védjük házi barátainkat, kedvenceinket kovafölddel. 

A bolhák, kullancsok, tetvek ellen, alkalmazzunk kovaföldet, mad fésüljük ki az állat bundáját. Féreghajtóként keverjük az állat vízébe a kovaföldet a következő adagolás szerint: 

  • Nagy macskák - 1 teáskanál
  • Kiscicák - negyed teáskanál
  • minimum 50 kg testömegű kutyus - 1-2 evőkanál
  • 50-25 kg közötti kutyusok - 1 evőkanál
  • 25 kiló alatti kutyusok - 1 teáskanál
  • apró méretű kutyusok- fél teáskanál

Az idősödő állatoknak szintén fájnak az izületeik, úgy mint az emeberknek. Ha a fenti adagolás szerint kovaföldet adunk nekik, jobban fogják érezni magukat. Ugyanez vonatkozik a gyulladásokra, fertőzésekre is.  

Az Egyesült Állomokban élő neves állatorvosok, Dr.Kim Bloomer és Jeannie Thomason, szintén alkalmazzák a kovaföldet. Egy rádióadás alkalmával ezt nyilatkozták: "Munkánk alapja a természetes, megelőző terápia az állatoknál, így természetesen mindig jó minőségű költséghatékony, természetes termékekkel segítjük a gazdikat. Régóta alkalmazzuk az étkezési minőségű kovaföldet kártevők, paraziták, férgek ellen és más poroblémák orvoslására, külsőleg és belsőleg egyaránt."

Kovafölddel a kertért?

Sokunk - köztük mi is - tért vissza az otthoni kertészkedéshez, fűszernövények termesztéséhez, így ezen a területen is hasznos lehet számunkra a kovaföld használata. 

Tudjuk, hogy ha nem védjük növényeinket, virágainkat, gyümölcsfáinkat, vagy egyéb terméseinket, hamarosan paraziták, káros rovarok, korokozók támadják meg őket, így hiába fektettünk bele sok munkát és energiát. 

A permetezőszerek és egyéb védőszerek viszont élettelenné teszik növényeinket. A vegyi anyagoktól szennyezett növényeink viszont tápanyagszegény élelmiszerekké teszik gyümölcseinket, zöldségeinket, a gabonát és egyéb terméseinket. 

A kovaföld természetes módon védi a korozóktól őket, és vegyszermentes, tápanyagdús élelmiszereket fogyaszthatunk. Ne permetezzünk, hanem keverjünk kovaföldet az öntöző vízbe, s így öntözzük a növényeket és a talajt. A kovaföld nem károsítja a földigilisztákat, vagy más hasznos mikroorganizmust a talajban.

Tisztítószer

Vízből és kovaföldből készítsen pasztát, így egy nagyon olcsó de igen hatásos takarítószert nyer., amely a fémeket, zuhanyzót, mosdót, csaptelepeket nagyon hatékonyan tisztítja.

Arctápláló arcradír

A tél után úgy érzed a bőrödnek megújulásra van szüksége? Akkor érdemes radíroznod.Így megszabadulhatsz a megvastagodott, zavaró szarurétegtől. 

Kovaföldből és vízből készítsen pasztát, majd körkörös súroló mozdulatokkal kenje fel az arcára. Hagyja az arcon 4-5 percig, mad mossa le meleg vízzel. Az arca teljes mértékben tiszta és bársonyos lesz. Ha még finomabb kényeztetést szeretnél, akkor variálhatód az összetevőket, pl. joghurthoz, mézhez, csalánteához, gyógyteákhoz hozzákevered a kovaföldet, majd a fenti alkalmazás alapján jársz el. Itt már a fantáziád szab határt! 

Fogpaszta

A fogkrémre szórjunk kovaföldet, vagy mártsuk bele a kovaföldbe a fogkrémet melyet a fogkefére tettünk, és mossuk meg vele a fogunkat a szokásos módon. A fogak tiszták de sokkal fehérebbek is lesznek egy idő után.

Gyors és látványos külső változások, fogyás

Jelentős mértékben javítva az inak, ízületek, csontok és egyéb kötőszövetek állományát, elkerülhetőek vagy megszüntethetőek a reumatikus problémák, egyéb mozgásszervi problémák, a bőr, fogak, körmök és haj szerkezete jelentős mértékben javul, erősödik, ezáltal gyors és látványos a külső változás. A bőr kitisztul, rugalmas lesz, a haj megerősödik, fényessé csillogóvá válik. Mivel gyorsan és kíméletlenül oldja a rossz zsírokat, még a narancsbőr is eltűnik, s egy idő után beindul a fogyás is. Az Egyesült Államokban volt olyan terméktapasztalat is, amely 32 kg-os fogyásról számol be. Nincs olyan ember, akinél 1-2 hónap alatt ne látszódna látványosan a kovaföld fogyasztása. Kinő a haj, lecsökken a koleszterin-szint, gyorsabban gyógyulnak a hegek és törések, elmúlnak a bőrproblémák, normalizálódik az emésztés, megszűnik a hátfájás, javul a fizikai és szellemi teljesítmény, elmúlik a fülzúgás, és még sorolhatnánk, attól függően kinek milyen problémája van. 

A haj, amely növekszik. A szilícium a haj egyik fontos összetevője. Megfelelő szilícium – tartalmú táplálékkiegészítő (mint például a kovaföld) bevitele a szervezetbe, a haj revitalizálásának folyamatos része kell, hogy legyen. A szilícium segít megelőzni a kopaszodást, elősegíti a haj egészséges növekedését, gyönyörű fényt, ragyogást és erőt ad neki.

Természetes és gyors fogyás! A statisztika szerint a kovaföld fogyasztók körében igen magas számban következett be fogyás. Ez azért van , mert a szilícium gyorsan és hatékonyan bontja le a káros zsírokat, és kimossa őket a szervezetből! Arról is beszámoltak a fogyasztók, hogy a reggeli kovaföld elfogyasztása után, a nap folyamán csökkent az éhségérzetük!Ennek oka, hogy az értékes tápanyagok sokkal nagyobb százalékban szívódnak fel, s a szervezet nem jelzi, hogy,több tápanyagra lenne szüksége! Ez eggyel több ok, a napi fogyasztásra!

Hol tudom megvásárolni?

Web Analytics