TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Csökkentsd koleszeterinszinted természetes módszerekkel!

2015.06.18 12:42

Csökkentsd koleszeterinszinted természetes módszerekkel!Tudtad, hogy létezik néhány természetes gyógymód, mely segít fenntartani a normál koleszterinszintet? Ismerd meg őket Te is!

Mi is az a koleszterin?

A koleszterin a máj természetes mellékterméke. A normál koleszterin nélkülözhetetlen a sejtek állapotának javításához és fejlesztéséhez. Nagyon fontos szerepet játszik a memóriajavításban és a tanulásban, a D-vitamin előanyaga, szintetizálja a nemi hormonokat és természetes szteroidokat - amelyek fontos szerepet játszanak a vércukorszint-szabályozásban, a folyadék-egyensúlyban és a vérnyomás szabályozásában. Segít a zsírt átalakítani a májban, és erős antioxidáns hatású anyag, tehát felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel a szervezetben, valamint csökkenti a metabolikus szindrómát.

Zöldteával a normál koleszterinért

Az American Heart Association feljegyzéséből kiderül, hogy a koleszterin nem oldódik a vérben a lipoproteinek szállítják a szervezetben. A kutatások azt mutatják, hogy a HDL - nagy sűrűségű jó koleszterin - védi a szív- és érrendszert. Ezzel szemben az LDL - alacsony sűrűségű rossz koleszterin - lerakódik az artériákban, tehát igen káros hatású. Problémák akkor merülnek fel, ha a HDL-koleszterinszint csökken a szervezetben, ami gyulladást okozhat a keringési rendszerben. Ha túl kevés a HDL-koleszterin, akkor csökken a fájdalomellenőrző szteroidhormonok termelődése, a szervezet nem tudja normálisan megemészteni az ételeket, és kevésbé lesz képes energiatartalékokat létrehozni. A túl kevés HDL fájdalmakat és gyulladást okoz, és a legújabb tanulmányok szerint ez a szívbetegség valódi oka.

Természetes gyógymódok

Van néhány olyan természetes gyógymód, ami segít fenntartani a normál koleszterinszintet, anélkül, hogy a gyógyszerek veszélyes mellékhatásait saját bőrén kellene megtapasztalnia.

 • Zöld tea
  A zöld tea több olyan különféle vegyületet is tartalmaz, amelyek csökkentik az LDL-koleszterin szintjét. Egy Brazíliában végzett vizsgálatban, ahol az emberek zöld tea kivonatból készült kapszulát fogyasztottak mindennap, 4,5%-os LDL-koleszterinszint csökkenést eredményezett.
 • Niacin
  A niacin, vagy B3-vitamin szintén segít csökkenteni az LDL-koleszterint. Fogyasztása kb. 10%-kal csökkenti a káros koleszterinszintet, és 15-30%-kal növeli a HDL-koleszterint. Mielőtt ezt a kezelési módot választjuk, érdemes megkérdezni egy szakembert a pontos alkalmazási lehetőségről.
 • Articsóka levél kivonat
  Az articsóka levele olyan módon segíti a koleszterinszint-csökkenését, hogy korlátozza a testünkben a szintézist. Emelett pedig a kivonat fokozhatja a koleszterin-kiválasztódást a májból.

Fokhagymával a normál koleszterinért

 • Fokhagyma
  Alliin és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Zsírsavcsökkentő hatása nagyon erős. Napi egy-két gerezd fokhagyma - vagy ennek megfelelő mennyiségű kivonat kapszulázva - elfogyasztása akár 10-15%-kal is csökkenti az érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. 
 • Oldható rostok
  A rostban gazdag ételek lassítják a rossz koleszterin felszívódását a belekben, mint például zab, árpa, hüvelyesek, asztalt szilva, alma, sárgarépa, brokkoli. Valamennyi olyan étel hasznos ilyen szempontból, amelynek magas az oldható rost tartalma. Napi 5-10 gramm rost képes 5%-kal csökkenti az LDL-koleszterin szintjét.

Mint a legtöbb esetben, a megelőzésre komoly hangsúlyt kell fektetni. Érdemes természetes gyógymódokat alkalmazni, vagy étrend-kiegészítőket fogyasztani. Találd meg Te is a számodra megfelelő étrend-kiegészítőt webáruházunkban!

Web Analytics