Cikkek az egészségről - blog

5 jó tanács a magas vérzsír ellen

2015.06.23 12:52

5 jó tanács a magas vérzsír ellenSzív- és érrendszerünk védelmének érdekében nem is olyan nehéz betartani pár jó tanácsot. Részleteket keresd cikkünkben!

A vérben keringő zsírok okozhatnak különféle szív- és érrendszeri elváltozásokat.
A két legismertebb, amit minden laborvizsgálat során megmérnek, a koleszterin és a triglicerid.

Az egészséges szívértNormál esetben a vérben csak kis mennyiségű triglicerid van jelen. Bár zsírokról van szó, a trigliceridek nemcsak zsírban gazdag élelmiszerek fogyasztásával juthatnak a szervezetünkbe. A mai kor emberére jellemző túlzott szénhidrát fogyasztás esetén a szervezetünk triglicerideket állít elő - talán raktározás céljából. Bár nem minden ember esetében, de a legtöbbünknél a megemelkedett inzulinszint is triglicerid emelkedéshez vezet, ami ugyancsak a mindenáron való tárolásra utalhat.

Sétával az egészséges szívért

Viszont van pár tipp, ami segít lejjebb tornászni a vérzsírszintet

  • Rendszeres testmozgás - nem kell soknak lennie, de rendszeres legyen. A napi 30 perc gyaloglás szerencsésebb, mint heti 1-2 több órás edzés.
  • Fogyás - már egy-két kilogramm fogyás is normalizálhatja a megemelkedett vérzsírszintet azoknál, ahol ez a probléma magasabb testsúllyal párosul.
  • Már csekély mennyiségű alkohol is megemelheti a vérzsírszintet amennyiben azt rendszeresen fogyasztja valaki. Napi egyetlen sör már képes erre.
  • Omega-3 zsírtartalmú ételek (halak vagy lenmag) csökkentik a vérzsírok mennyiségét. 
  • Csökkentett szénhidrát és cukor bevitel 

Az egészséges vérzsírszintek fenntartásához már bizonyos étrendkiegészítők is hozzájárulhatnak.
Q10 koenzim, a magnézium és az omega-3 tartalmú kapszulák.

Web Analytics