TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Könnyű lepény reggelire vagy vacsorára

2014.02.26 09:10

Egy könnyed reggeli lepényrecept elkészítési módját szeretném megosztani. Férfiak is bátran neki kezdhetnek, mert szinte magától elkészül!

Ma reggel én voltam a reggeli ügyeletes. Nem volt sok kedvem valami nagyot varázsolni, így újra a lepény mellett döntöttem. A lepénykészítést azért szeretem, mert szinte bármilyen variációban elkészíthető és tényleg gyorsan kész van. 

Ma reggel két alapanyaggal alkottam meg a remekművemet. Már régóta szemezek a munkaasztalon lévő utifűmaghéj és zabkorpa csomaggal, így ma ők lettek a főszereplői a mesterművemnek. 

A recept igen egyszerű:

1/3 adag zabkorpa, 1/3 adag utifűmaghéj és 1/3 adag BL-80-as liszt. Ezt a kenyérsütő gép gyúrta megfelelő milyenségű masszává. Amivel "turbósítottam" az alapot az himalája só és majoranna volt. (Gondolkoztam, hogy az alapba rakjak-e tejet vagy tejfölt, de ezzel nem akartam bonyolítani a dolgomat). 

A lepénytészta 5 perc alatt kész is volt és mehetett a palacsinta sütőbe. Már csak kókuszolajjal sütünk, aminél érdemes oda figyelni, hogy ne legyen 200C-nál nagyobb a hőmérséklet, mert addig megtartja az olaj az előnyös tulajdonságait. 

A végeredmény pedig ez lett (a zöld egy medvehagymás-olajos krém):

Útifű maghéj lepény

Finom, gyors és igen egészséges!

Web Analytics