Cikkek az egészségről - blog
Könnyű lepény reggelire vagy vacsorára
Egy könnyed reggeli lepényrecept elkészítési módját szeretném megosztani. Férfiak is bátran neki kezdhetnek, mert szinte magától elkészül!
Egy könnyed reggeli lepényrecept elkészítési módját szeretném megosztani. Férfiak is bátran neki kezdhetnek, mert szinte magától elkészül!
Ma reggel én voltam a reggeli ügyeletes. Nem volt sok kedvem valami nagyot varázsolni, így újra a lepény mellett döntöttem. A lepénykészítést azért szeretem, mert szinte bármilyen variációban elkészíthető és tényleg gyorsan kész van.
Ma reggel két alapanyaggal alkottam meg a remekművemet. Már régóta szemezek a munkaasztalon lévő utifűmaghéj és zabkorpa csomaggal, így ma ők lettek a főszereplői a mesterművemnek.
A recept igen egyszerű:
1/3 adag zabkorpa, 1/3 adag utifűmaghéj és 1/3 adag BL-80-as liszt. Ezt a kenyérsütő gép gyúrta megfelelő milyenségű masszává. Amivel "turbósítottam" az alapot az himalája só és majoranna volt. (Gondolkoztam, hogy az alapba rakjak-e tejet vagy tejfölt, de ezzel nem akartam bonyolítani a dolgomat).
A lepénytészta 5 perc alatt kész is volt és mehetett a palacsinta sütőbe. Már csak kókuszolajjal sütünk, aminél érdemes oda figyelni, hogy ne legyen 200C-nál nagyobb a hőmérséklet, mert addig megtartja az olaj az előnyös tulajdonságait.
A végeredmény pedig ez lett (a zöld egy medvehagymás-olajos krém):
Finom, gyors és igen egészséges!