TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Ennek a "levét" lehet, hogy nem csak a békák isszák meg?

2013.11.30 20:02

Egyre kevesebb királyfi?Tudom, rettenetesen nagy luxus, hogy ivóvízzel húzzuk le a WC-t és azt is, hogy a tisztaság ilyen helyen elengedhetetlen, de - INNEN KEZDETT IZGALMASSÁ VÁLNI A DOLOG -, ami itt lemegy, az egyszer valahogy vissza is fog jönni a csapon.

 

Mit is iszunk meg pontosan?

Kérem engedélyezze a képek betöltését!

 

Előző levelemben írtam, hogy "vizes" témájú levelek következnek.

Kezdem rögtön a nyári első megdöbbentő élményemmel. Nyaralás, napfény Balaton - sokunk életéből kimaradhatatlan. Mi is így voltunk vele. Egy rövid hetet töltöttünk a Balatonon. Hosszas keresgélés után szolid, de annál nagyobb kerttel rendelkező szállást foglaltunk le.

Megérkezésünk és az első fürdés zökkenőmentesen zajlott. A nyaralóban viszont igen különleges meglepetés fogadott, amit le is kameráztam (képre kattintva megtekinthető!):

A nagy kékség

Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy most hogy is van. Mondjuk, teljesen természetes volt a WC tisztítás formája, de belém nyílalt a gondolat: oké, ez most tiszta, de miért kék?

Tudom, rettenetesen nagy luxus, hogy ivóvízzel húzzuk le a WC-t és azt is, hogy a tisztaság ilyen helyen elengedhetetlen, de - INNEN KEZDETT IZGALMASSÁ VÁLNI A DOLOG -, ami itt lemegy, az egyszer valahogy vissza is fog jönni a csapon.

Gyerekkoromban minden este hazafelé egy szennyvíztisztító mellett mentünk és éreztem, hogy ott bizony dolgoznak a baktériumok. Azóta természetesen nagyon profi módon változtak a tisztító eljárások, de jó tudni, hogy ami a lefolyón és a WC-n lemegy, azt tisztítani próbálják, hogy "újra felhasználható legyen".

Tehát, az a fertőtlenítő kapszula (a tartályt nem mertem szétszedni, hogy megnézzem az összetételét), nagy valószínűséggel nem az ÖKO kategóriába tartozott.

Ezek után már csak azon morfondíroztam, hogy vacsoránál azt fogom meginni, ami itt pár hónapja lement? Nem a szerves anyagokra gondolok, hanem a vegyszerekre.

De ez még smafu, mert bizony ott vannak a mosogató szerek, mosóporok is, amik naponta, nem hogy a lefolyóba, hanem a tányérunkra száradva vagy a ruháink felületére tapadva oly' közeli "barátságba" kerülnek bőrünkkel.

Ennek a "levét" lehet, hogy nem csak a békák isszák meg?

Több tanulmány szerint a fogamzásgátló készítmények kipisilése drasztikusan megváltoztatta a békák nemi arányát a természetben.

Önnek sem mindegy, hogy mi folyik ki a lefolyón a lakásából?

Kíváncsi a folytatásra? Iratkozzon fel Egészség magazinunkra!

Web Analytics