Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Bálint cseppek Babérlevél olajos kivonata 50ml

-4%
Bálint cseppek Babérlevél olajos kivonata 50ml
2 015 Ft
Akció: 1 925 Ft
Egységár: 39 Ft/ml

Babérolaj: ínszalag letapadására és fájó, sajgó ízületekre, ízületi gyulladásokra ajánlott. Belsőleg fogyasztva megkönnyítheti a nehéz ételek emésztését. 
Nyugtathatja az emésztő traktust.

 • BABÉR ( Laurus nobilis L.)

  Több országban az orvosok hippokratészi esküje így kezdődik: "Apollóra, az orvosra esküszöm..." A legenda szerint Apollónak, a görög gyógyászat istenének köszönhetjük a babérfát. Apolló beleszeretett egy csodálatos nimfába, Daphnéba, de a nimfa nem viszonozta érzelmeit. Amikor Daphné könyörgött az isteneknek, hogy szabadítsák meg szerelmes üldözőjétől, azok babérfává változtatták. A reménytelenül szerelmes Apolló a fát szentnek nyilvánította és a kitűnő költőknek és katonáknak babérkoszorút adományozott. A rómaiak a császárok fejét övezték babérral. A nagy költőket még ma is koszorús költőknek hívják.

  Galenus római orvos sokféle betegség gyógyítására találta hasznosnak a babérlevelet.

  Babérlevél hatásai 

  A babérnak elsősorban a bogyóját és a levelét hasznosítják. A bogyókat még éretten szüretelik le és belőle nyerik a babérvaj nevű olajat. A levelek sok un. cineolban gazdag illóolajat tartalmaznak.

  (A cineol  az eukaliptuszolaj fő komponense. A kámfor-csoportba tartozó vegyület. Nyákoldó, fájdalomcsillapító, antiszeptikus hatású.

  Napjaink háztartásában leginkább fűszereink között tartjuk számon, ahol levesek és párolt készítmények között főzve, természetes hatásai csupán nyomokban érvényesülnek. Gyógyhatásai között a babérolaj nyugtató hatását tartják számon. Forrázatát belsőleg, külsőleg pedig fürdővízbe téve az idegeket elernyesztő és az alvást segítő tulajdonságát tapasztalták.

  A babér nem elég hatékony fertőtlenítő orvosi kezelések esetén, ám kisebb háztartási baleseteknél a friss gyógynövény külsőleg használható. Számos mai füvészkönyv ajánlja a babérolajos bedörzsölést ízületi gyulladások kezelésére, jóllehet a modern tudomány egyértelműen nem bizonyította gyulladásgátló hatását. Ennek ellenére a Közel-Keleten pálinkába kevert babérfőzetet dörzsölnek a fájó ízületekre.

  Sokak tapasztalata szerint a babér forrázata nyugtató hatású, fürdővízbe téve egyes embereknek segít a relaxációban és az elalvásban.

  Kevésbé ismert a babér csótányriasztó hatása. A konyhában rohangáló csótányok látványa sokaknak mindennapi stressz forrást jelent. A babérban található vegyületnek (cineol) csótányriasztó hatása van. A kellemetlenkedő rovarok ellen érdemes szétmorzsolt babérlevelet szórni a konyhába.

  Babérlevél olajos kivonatának tulajdonságai

  Külsőleg ínszalag letapadására és fájó, sajgó ízületekre, ízületi gyulladásokra ajánlott. Nyugtathatja az emésztő traktust.

  A babérlevél (Laurus nobilis L.) mindenki által közkedvelt és széles körben használatos fűszernövény. A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, - Omega-6 zsírsavat - egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat és a gadolajsavat tartalmazza.

  Babérlevél olajos kivonata alkalmazása belsőleg

  • megkönnyítheti a nehéz ételek emésztését

  A Babérlevél olajos kivonatának fogyasztási javaslata

  • naponta 2 ml (1 mokkáskanál)
   Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Tömeg
  150 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics