A búza a világ egyik legértékesebb és legnagyobb területen termesztett gabonaféléje.
A legrégibb termesztett növények egyike. Termesztését már Egyiptom legrégibb emlékei igazolják. A búza élelmiszerkénti felhasználása főleg őrleményei formájában történik. Felhasználási területe széles körű; nagyobbrészt kenyeret készítenek belőle, de a kenyéren kívül még számos sütő-, tészta- és cukrászipari felhasználási módja van.
Összetevők
- bio búza (Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Kht.)
Búza felhasználása
- őrölve daraként és lisztként, csíráztatva csíraként fogyasztva.
Tápanyagtartalom (100g-ban)
- Energiaérték: 1457 KJ / 347 kcal
- Fehérje: 14,4 g
- Szénhidrát: 66,2 g
- Zsír: 1,8 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.