TOP termékek

NATURA ZABPEHELYLISZT 1000G

NATURA ZABPEHELYLISZT 1000G
NATURA ZABPEHELYLISZT 1000G

A zablisztet ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket kiegészíthetünk vele.

Bővebben
1 263 Ft
Egységár: 1,26 Ft/g
Részletek

Zab, mint reform alapanyag

A zabból  készített különböző finomságú liszteket különféle liszttel sűrítendő ételekhez adhatjuk sűrítőanyagként,  vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni termékeket (palacsinta, lepények,  kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele.

Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat  ki kell egészíteni egyéb sikértartalmú lisztekkel, vagy tegyünk hozzá búzasikért (vagy más néven szejtánt, azaz búzahúst).

Dénes-Natura zabpehelyliszt

A zabliszt vizes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.  Ezen  a tulajdonsága azonban előny, hiszen  a gyomorban előnyösen hasznosul, mivel az említett  nyálkaképző hatás a gyomorfalat védi.

Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére. Érdemes a fehér lisztet kiváltani vagy bizonyos százalékban lecserélni zabpehelylisztre.

A zabliszt tápanyag összetétele rendkívül figyelemre méltó!

Gabonaféléink között az egyik leggazdagabb fehérjeforrásnak számít.

A zabpehely és zabliszt 6-7%-át kitevő zsírtartalom a szervezet számára különessen fontos, ugyancsak nélkülözhetetlen, többszörösen telítetlen linolsavat mintegy 40%-ban tartalmaz.

Átlagos tápérték 100 gramm termékben:

Energia: 1669Kj/kcal
Fehérje: 9,2g
Szénhidrát: 71,3g
Zsír: 62,g

Védő hatása is ismert

A zabpehelyben, illetőleg a zablisztben 100 g-ként mért 0,63mg  ill.,0,78 mg B1 vitamintartalom napi szükségletünk 40-50 %-át biztosítja.

Ismert tény, hazai táplálkozásunkban az ásványi anyagok felvételét a túlzott nátrium- és az alacsonyabb kálium- és magnéziumfogyasztás jellemzi.

A zabbal kapcsolatos érdekesség

Felhasználható fürdővízbe keverve, szépségápolásra is: a vízcsap alá tartott zokniban néhány evőkanálnyi zablisztet áztatunk és ebben a fürdővízben megfürödve, utána a "zoknival" a bőrt bedörzsöljük, hogy puha és selymes legyen.

Receptajánlatom, kenyér helyett

4 evőkanál zabpehely, 1 evőkanál zabkorpa, 2 evőkanál zabliszt, 1 evőkanál rozsliszt, 2 tojás, 10-15 dkg áttört túró, 1 sütőpor, só, vagy ízlés szerinti fűszerek, fűszersó is lehet, magvak tetszés szerint (lenmag, szezámmag, napraforgómag). 2-3 evőkanál hidegen sajtolt olaj. Annyi víz, hogy 15-20 percnyi pihentetés után is egy tejfelszerű anyagunk legyen. Kb. 2 cm vastagra szoktam szétteríteni, és 20-25 percig sül 170 fokon.

Paleolit táplálkozásban használható!

Ismerje meg, hogy mire használhatóak a különböző lisztek fajtái!

Dénes-Natura Zabpehelyliszt kiszerelése: 1000g/csomag

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics