TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Stabark növényi zselésítő

2014.05.27 12:53

Növényi sűrítőVegetáriánusok egyik fő problémája a születésnapi gyümölcstorták és különböző lekvárok fogyasztása vendégségben, ahol nem lehet tudni, miből készült a kocsonyásító anyag. Tovább olvasom!

Vegetáriánusok egyik fő problémája a születésnapi gyümölcstorták és különböző lekvárok fogyasztása vendégségben, ahol nem lehet tudni, miből készült a kocsonyásító anyag.

Stabark lekvár sűrűsítő

Mivel a hagyományos zselatin állati bőrkét vagy csontlisztet is tartalmazhat, így más, kézenfekvő megoldást kellett találni a kocsonyásításhoz.

Ez lett a Stabark növényi zselésítő.

Mi is ez a furcsa nevő zselésítő?

Stabark"A termék neve két részből tevődik össze: a stabilizátor vagy stabilitás szóból és egy cégnév részletéből/a gyártó által a termékeinél bevezetett fantázianévből. Ezt kimondottan azért rendeltem meg, mert abban az időtájban olvastam a biotermelők lapjában, hogy a kocsonyásító anyagok nagyrészt vagy állati bőrkéből vagy csontlisztet is tartalmazó őrleményekből gyártódnak. Ettől rosszul lettem, és egy élelmiszermérnök barátomat kérdeztem meg, hogy tudna-e csinálni. Az első kísérletekben narancslével próbálta ki, és hamarosan meg is lett a kedvező összetétel, csak növényi őrleményekből! Lekvárhoz, gyümölcskocsonyához vagy zöldségfőzethez remekül kocsonyásít."

Dénes Ottó, gyártó

Stabark felhasználási javaslata

  • 0,5%-os arányban dzsem, gyümölcstorta, zöldség és gyümölcskocsonya készítéséhez. A gyümölcs+cukor együttes tömegének 0,5%-t kell a Stabarkból használni. Pl. 4,5kg gyümölcs és 500g édesítőszer + 25g Stabark.
  • Dzsem készítése: A zselésítő keveréket a tökéletes oldódás érdekében a cukorral alaposan elkeverjük és a gyömölcshöz forrás közben hozzáadjuk. Ezután még 2-3 percig főzzük majd üvegbe töltjük.
  • A zselésítés min. 75C fok hőmérsékleten jön létre. Hidegen NEM MŰKÖDIK!

Stabark növényi zselésítőt itt nézheti meg!

Web Analytics