TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Miért jó a bőrnek a kecsketej?

2013.11.09 14:59

Legendás szépségű nők, mint Cleopatra és Sissi osztrák császárné az istenek ajándékának tartották és bőségesen használták testápolásra a kecsketejet és melléktermékeit. Tudták, hogy a bőrt bársonyossá teszi, fokozza a jó közérzetet és gyógyhatással rendelkezik. Hippokratész is esküdött rá.

Legendás szépségű nők, mint Cleopatra és Sissi osztrák császárné az istenek ajándékának tartották és bőségesen használták testápolásra a kecsketejet és melléktermékeit. Tudták, hogy a bőrt bársonyossá teszi, fokozza a jó közérzetet és gyógyhatással rendelkezik. Hippokratész is esküdött rá.

A XIX. században a természetes szépítő- és gyógyhatású szer olyan kedvelt volt, hogy Bad Reichenhall és Bad Aibling fürdőhelyek a kecsketej szérumával végzett kúrák széles választékát kínálták.

A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim, több mint 70 telítetlen zsírsav, s alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.

Magas ásvány és elektrolit tartalma és a gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt a kecsketejjel készült szappanok, kozmetikumok tökéletes választás a száraz és érzékeny bőr ápolására.

A kecsketej egy természetes forrása az alfára-hydroxy savnak (AHA) , ami finom pilling segítségével hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.

Hogy kiknek ajánlanám ezt a természet adta, csodálatos anyaggal készült szappanokat?

Szerintem a leírtak és a tapasztalataim alapján bátran mondhatom, hogy mindenkinek! De... A legeslegjobban akkor örülök, mikor a visszajelzéseikben arról számolnak be a szappanjaimat használók, hogy bizonyos, addig kezelhetetlen bőrproblémájukra hozott megoldást az, hogy a kecsketej szappanokat használják. A legtöbb ilyen javulást ekcémában, pszoriázisban (pikkelysömör) szenvedőktől kaptam, de volt már olyan, aki fémallergiájától szabadult meg általuk.

A kecsketej általános jótékony hatásairól

Akinek módjában áll naponta kecsketejet innia, nem betegszik meg, mert a kecsketej összetétele áll legközelebb az anyatejéhez. A kecske a karotint A-vitaminná átalakítva engedi a tejzsírba. Ez az oka annak, hogy a kecsketej A-vitamin tartalma 400%-kal is magasabb lehet, mint a tehéntejé.

Ezt különösen felhasználhatjuk a pajzsmirigy zavart működése esetén, amikor a gyermek szervezete nem tudja a karotint A-vitaminná alakítani. A nagy A-vitamin tartalmú kecsketej fogyasztása minden olyan esetben előnyös, amikor az A-vitamint biztosítani kell. Ezen kívül a kecske teje több E-, K- és C-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej, illetve nélkülözhetetlen aminosavakból sokkal többet tartalmaz, mint egy gyermek szükséglete. Ezért arra is alkalmas, hogy a biológiailag kisebb értékű fehérjék kecsketejjel együtt etetve jobban hasznosuljanak.

Sajnos egyre több család küzd azzal, hogy gyermeke asztmás, porallergiás, szénanáthás stb. Ezeknek a problémáknak a kezelésére, tünetmentesítésére, de akár gyógyítására is kiválóan alkalmas a kecsketej. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk olyan családoktól, ahol a fenti problémákkal küszködnek. Jómagam öt éve, vagyis mióta rendszeresen kecsketejes kakaóval indítom a napom nem voltam beteg.
Magyarországon 1645-ben találkozunk első ízben a kecsketej gyógyító hatásának leírásával. Az antibiotikumok felfedezéséig általánosan ismert volt a kecsketej gyógyító hatása. A tüdőszanatóriumok mellett kecske tenyészeteket tartottak és a kecsketej-kúra volt a gyógyítás legfontosabb része.


Antalovics Eszter

Web Analytics