TOP termékek

VITAKING L-CARNITINE 680 MG 60DB

VITAKING L-CARNITINE 680 MG 60DB
VITAKING L-CARNITINE 680 MG 60DB

Sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára készült L-karnitin tartalmú élelmiszer

Bővebben
5 143 Ft
Egységár: 86 Ft/db
Részletek

Az l-karnitin (L-carnitine) egy összetett aminosav, mely az emberi szervezetben két esszenciális aminosavból képződik: a lizinből, illetve a metioninból. Régen a vitaminok közé sorolták, de az ember is képes előállítására, így nem tekintjük vitaminnak. Az egészséges embereknél általában megtermelődik a szükséges mennyiség, azonban szívbetegeknek, vagy sportolóknak nagyobb mennyiségre van szükségük, így külön kell azt beszedniük étrend-kiegészítő formájában. 

Miért fontos? 
A szívizom számára, valamint a növekedéshez, és az izomzat fejlődéséhez  nélkülözhetetlen tápanyag. A szervezet energiatermelése a sejt mitochondriumnak nevezett belső szervecskéjében történik, ahová a hosszúszénláncú zsírsavak csak karnitin segítségével tudnak eljutni. L-karnitin hiányában vagy elégtelen karnitin jelenlétében megáll ez a folyamat. A karnitint a szervezetünk képes előállítani, amennyiben elegendő mennyiségű vas, B1- és B6-vitamin, valamint két aminosav a lizin és a metionin jelen van a táplálékunkban. Az l-karnitin szintézise függ ezen kívül a C-vitamin ellátottságunktól is. Ezek bármelyikének hiánya karnitin-hiányhoz vezethet. L-karnitinhoz hozzájuthatunk állati eredetű élelmiszerekből – elsősorban vörös húsokból – de ebből egy diétázó nem eszik sokat, egy vegetáriánus szinte semennyit. Először 1905-ben izolálták húsból, neve is ebből származik (carnus, carn- ~hús). 

Összetevők
L-karnitin-tartarát, tömegnövelőszer: cellulózgél, bevonat: {(stabilizátor: polivinil alkohol-polietilén glikol kopolimer, fényező anyag: polivinil alkohol, csomósodást gátló anyagok: talkum, zsírsavak mono és digliceridjei)}, csomósodást gátló anyagok: zsírsavak magnézium sói, szilicium-dioxid. 

Hatóanyag 1 tablettában:
L-karnitin 680 mg **%

Adagolás:
A napi alkalmazott mennyiség 500-2500mg között szokásos. Étrend-kiegészítőként 500-1000mg-os kiszerelésben kapható Európában. Magyarországon a legnépszerűbbek az 500mg-os változatok, de egyre nagyobb hatóanyagtartalommal is jelennek meg manapság. Használata biztonságos, azonban a 3000 mg feletti adagok fogyasztása halszagot okozhat a bélbaktériumok karnitin bontása miatt. 

Tárolás:
Felbontás után 60 napon belül fogyasztandó, mert a tabletta érzékeny a levegő páratartalmára! Emiatt a felülete korródálódhat, ez azonban a termék hatékonyságát nem befolyásolja.
A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó! Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta edzés előtt 30-60 perccel.


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
150 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics