Burgonyaliszt – Sokoldalú konyhai alapanyag
A burgonyaliszt egy gluténmentes, finomra őrölt alapanyag, amely a burgonya szárításával és őrlésével készül. Kiválóan alkalmas sűrítésre, tészták készítésére és süteményekhez, de akár ropogós panírokhoz is. Remek választás, ha könnyű, levegős textúrát szeretnél elérni, vagy ha gluténmentes alternatívát keresel hagyományos lisztek helyett.
Felhasználási tippek:
- Sűrítéshez: Használj 1-2 evőkanálnyi burgonyalisztet levesek, mártások vagy főzelékek besűrítéséhez. Elég gyorsan sűrít, ezért folyamatos keverés mellett add hozzá.
- Könnyű tésztákhoz: Süteményekben és piskótákban isteni puha állagot ad, ha a búzaliszt egy részét helyettesíted vele.
- Panírozáshoz: Halak, csirkék vagy zöldségek panírozásánál ropogós, aranybarna réteget kapsz.
Gyors recept: Burgonyás palacsinta
Keverj össze 2 tojást, 1 dl tejet, 2 evőkanál burgonyalisztet, egy csipet sót és egy kevés aprított zöldfűszert. Serpenyőben süsd ki vékony rétegekben, ízlés szerint töltsd sajttal vagy zöldségekkel.
Próbáld ki a burgonyalisztet, és varázsolj könnyed, ízletes ételeket a konyhában!
A burgonyaliszt adagolási javaslata (egy csapott evőkanál ~10g)
- krémekhez: 1 liter folyadékhoz 60g burgonyaliszt
- szószokhoz, levesekhez: 40g burgonyaliszt
Dénes-Natura burgonyaliszt kiszerelése: 500g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.